Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Pam a Pam: deu anys i 1.500 propostes per fer consum transformador

Al web de Pam a Pam hi ha un directori amb més de 1.500 llocs on obtenir productes i serveis per a un consum més conscient

Activistes de Pam a Pam entrevistant iniciatives per publicar al mapa durant la FESC | Xes

Durant una dècada, Pam a Pam ha entrevistat iniciatives de l’economia social i solidària arreu de Catalunya per mostrar-les a la seva pàgina web. El resultat és un mapa útil per a les decisions de consum quotidianes amb valors de justícia social i sostenibilitat ambiental. Hi ha serveis i productes com l’alimentació, el tèxtil, l’oci, el turisme, la restauració o els subministraments, entre d’altres.

Al web de Pam a Pam hi ha un directori amb més de 1.500 llocs on obtenir productes i serveis per a un consum més conscient. Són tots projectes que han passat un sistema d’avaluació sobre la pràctica d’una economia transformadora: l’economia social i solidària (ESS). Estan compromesos amb l’entorn des d’una perspectiva feminista i amb criteris d’horitzontalitat, cooperació i sostenibilitat ambiental.

El web es rellança coincidint amb l’aniversari i els 1.500 punts. És un directori d’opcions per fer un consum transformador i responsable, però també per buscar aliances per a la intercooperació entre entitats o empreses.

S’hi poden trobar llocs on comprar aliments, roba, joguines, artesania, restauració o allotjaments de tota mena. També hi ha opcions per contractar serveis de comunicació, càterings, gestoria, neteja o salut mental. Entre els més de 1.500 punts s’hi troben impremtes, estudis d’arquitectura, serveis jurídics i laborals o entitats de finances ètiques. Però també hi ha iniciatives comunitàries, com poden ser els casals i ateneus, els horts comunitaris, els grups de consum agroecològic o altres projectes autogestionats.

Activisme econòmic i escola d’economia social i solidària

Pam a Pam no existiria sense la seva comunitat. En aquests 10 anys, més de 180 persones hi han participat de forma activista entrevistant i pujant punts al mapa, i prop de 1.500 persones s’han format en economia social i solidària amb les formacions ofertes des de Pam a Pam.

El projecte va néixer el 2013 a Setem i actualment el gestiona la Xarxa d’Economia Solidària (XES). Són moltes les persones que hi han passat, que n’han estat part d’alguna manera. Amb totes elles volem celebrar els 10 anys durant el Fòrum FESC, el 21 d’octubre a la Fabra i Coats.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!