Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Un mes de lluita i sensibilització contra l'especulació a Benimaclet

Prop de 7.000 persones es manifesten al barri de Benimaclet, en València, el passat diumenge 26 de gener, en una jornada de mobilització en rebuig al projecte urbanístic de la constructora Metrovacesa, que pretén edificar 1.435 habitatges. La manifestació ha posat punt final a tot un mes de lluita i sensibilització contra l'especulació urbanística al barri, a través de reunions veïnals, xerrades i jornades sobre urbanisme feminista

Un any més, el barri de Benimaclet de València manté el pols a l’especulació urbanística. Sota el lema “Defensem Benimaclet, recuperem l’horta, aturem el PAI de Metrovacesa”, al voltant d’unes 6.800 persones, segons les dades oferides per l’organització, van eixir als carrers el passat diumenge per oposar-se al Programa d’Actuació Integrada (PAI), amb què la constructora Metrovacesa pretén construir 1.345 habitatges amb torres de fins a 20 altures, el que es convertiria en una autèntica muralla entre la ciutat i l’horta. La marxa, organitzada per Cuidem Benimaclet, Entrebarris, València no està en venda i l’Associació Veïnal de Benimaclet, ha aconseguit visibilitzar el fort teixit associatiu que caracteritza el barri, duplicant el nombre d’assistents, respecte a la mobilització de l’any passat.

La manifestació, a la qual es van adherir més de 150 entitats, col·lectius i comerços del barri, ha posat punt final a la programació de les jornades de sensibilització sobre el procés d’especulació, gentrificació i turistificació de Benimaclet, celebrades al llarg del mes de gener. Entre d’altres activitats, aquestes han consistit en la presentació d’un recent informe de la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV) que assegura la viabilitat jurídica i econòmica d’aturar el PAI per un cost d’11,5 milions d’euros, així com en la celebració d’un jornada d’urbanisme feminista, en què es va poder conversar amb l’arquitecta i activista Oihane Ruiz.

La Directa ha elaborat el vídeo Un mes de lluita i sensibilització contra l’especulació a Benimaclet, en què es recullen les veus de diverses organitzadores de les jornades i veïnes del barri, que han volgut expressar el seu rebuig al projecte de Metrovacesa i les necessitats i canvis reals que reivindiquen per a aconseguir un barri més inclusiu i sonstenible.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!