Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El ramadà significa, per a la comunitat musulmana, una de les celebracions més sagrades, que es viu amb un fort sentiment de família. Durant un mes es practica dejú per posar-se en la pell d’aquells qui menys tenen. Però com el viuen els joves migrants que han arribat sols a Barcelona?

Dos col·lectius de la ciutat s’asseguren que cada tarda aquests joves, molts d’ells menors no acompanyats, puguin celebrar l’iftar, o trencament del dejú, en comunitat i amb un plat calent.

A l’Ateneu del Raval, el col·lectiu Jardins de Sant Pau, que treballa durant tot l’any amb aquests joves que viuen al carrer, prepara cada tarda durant el més sagrat més de seixanta bosses amb harira –sopa marroquina– calenta, i altres aliments que després es reparteixen al parc de les Tres Xemeneies, per acompanyar els joves en aquesta celebració.

Al  mateix temps, a l’Hospital de Campanya de Santa Anna, l’associació Dones Marroquines de Catalunya junt amb un equip de voluntàries d’aquesta parròquia, també està preparant el menjar per a la celebració. Després de recitar uns càntics de l’Alcorà, els joves trenquen el dejú en comunitat en un menjador muntat al pati de la parròquia.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!