Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Veus contra la reforma de les pensions de Macron a Tolosa de Llenguadoc

Prop de 80.000 persones es manifesten a Tolosa el darrer dimarts 10 de desembre, en el segon dia de mobilització en el marc de la vaga general en contra del projecte de reforma del sistema de pensions impulsada pel govern francès

La proposta de reforma de les pensions, que posa damunt de la taula un nou mètode de càlcul de les percepcions per jubilació a l’Estat francès per a les persones nascudes després del 1975, ha propiciat la mobilització de tots els sectors de la societat francesa. Aquest nou sistema, que funcionaria a partir d’un sistema de punts, ha estat rebutjat pel conjunt de les organitzacions sindicals, excepte el sindicat patronal MEDEF. Els sindicats estudiantils també s’han sumat a la protesta i el moviment dels Gilets Jaunes s’hi ha posicionat clarament a favor, el que s’ha acabat traduint en una vaga general prorrogable que va començar dimecres de la setmana passada.

A Tolosa de Llenguadoc, el passat dijous 5 de desembre, s’hi van manifestar més de 100.000 persones, la qual cosa la va situar com la segona ciutat més mobilitzada de l’Estat Francès després de París, en la primera gran jornada de mobilitzacions contra les noves retraites (pensions). Aquest passat dimarts, dia 10, van ser prop de 80.000 les manifestants que van seguir el recorregut entre el barri de Saint-Cyprien i el Monument als Morts del barri François Verdier.

Les persones mobilitzades en aquesta lluita tenen perfils molt diversos: des de treballadores precàries fins a funcionàries passant per gent que ja és pensionista o estudiants. La suma de perfils tan diversos s’ha traduït en el moviment social més massiu a l’Estat Francès des del 1995. Malgrat algunes concessions anunciades pel primer ministre Édouard Philippe, el nucli dur de la reforma segueix en peu, motiu pel qual es va produir una tercera jornada de vaga nacional el dijous 12 de desembre.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!