El preu de la llum es dispara davant la passivitat de les administracions i l’afany de lucre de les elèctriques, s’esquinça la proporcionalitat entre lloguers i salaris mentre immobiliàries i fons d’inversió augmenten beneficis, i una altra guerra de poders amenaça les cada vegada més inestables condicions de vida.
La crisi global és evident, però també ho són tots i cadascun dels actes de resistència. Benvolgudes subscriptores de la Directa, aquest missatge és per a vosaltres.
Sabem que ara mateix l’esforç per mantenir el vincle amb la Directa i renovar la subscripció no és un gest petit. Requereix, sobretot, convenciment. Gràcies a totes les subscriptores que consulteu i llegiu la Directa impresa assegudes a la butaca del menjador, fent via cap a la feina dins de l’autobús, seguint els fils de les xarxes socials o remenant aquell article que us ha recomanat una amiga. Gràcies per donar suport a un projecte autogestionat, assembleari i independent.
Gràcies a totes les subscriptores que consulteu i llegiu la Directa impresa assegudes a la butaca del menjador, fent via cap a la feina dins de l’autobús, seguint els fils de les xarxes socials o remenant aquell article que us ha recomanat una amiga.
I com que diuen que les paraules se les emporta el vent, hem decidit condimentar una mica aquest agraïment i oferir-vos un regal, exclusiu per a subscriptores. Sí! Del 19 al 21 d’abril, i amb l’excusa d’un Sant Jordi ple de lectures riques, sortegem vint exemplars dels quatre llibres següents. Quatre títols triats amb cura i entusiasme que esperem que us revolucionin el cor tant com a nosaltres:
Matar la mare, de Laura G. Ortensi. Un llibre de poesia dura com una pedra guanyador del 22è Premi de Poesia Joan Duch el 2021 i que ha estat editat per l’Editorial Fonoll. Matar la mare té dosis d’ironia i mala bava, aposta pel joc entre la semàntica heretada i una semàntica salvatge i nova, i parla, com la mateixa autora diu, de sortir de l’armari (d’un o de molts!).
Binti és una novel·la d’aventures extraterrestres amb una prosa afamada, veloç i enèrgica. L’ha editat Raig Verd i la traducció és de Bel Olid. Emmarcada dins el corrent afrofuturista, Nnedi Okorafor explora la imaginació, la tecnologia, el futur i l’alliberació, i relata una història amb una protagonista coratjosa que desafia família i tradicions per enlairar-se cap a una universitat lluny de la Terra. Suspens a dojo!
Cosmonautes de la quotidianitat és un recull de columnes de Mar Vallecillos, publicades a Catorze i la Directa i editades per Triangular Edicions. Amb una escriptura ampla i poètica i una mirada sagaç, l’autora pren com a punt de partida el que podria semblar una anècdota corrent o un escenari conegut per després mirar-se’l de cantó i donar-li la volta. Parla de confinaments, de videovigilància, de les amigues i la família, del suport mutu i de moltes lluites.
Todo bajo el sol, d’Ana Penyas. Aquesta novel·la gràfica publicada per Salamadra Graphic ens situa a la costa valenciana dels anys seixanta per explicar-nos la història d’una família que pateix les conseqüències devastadores del turisme de masses, motor principal del desarrollismo econòmic dels últims anys del règim de Franco. Les esperances s’esvaeixen, així com ho fan els paisatges i la seva riquesa natural. Tanmateix, hi ha un petit lloc entre els pobles de costa i els barris antics de les ciutats que encara resisteixen, l’horta.
Per les que vulgueu participar en sorteig, només cal que trieu el títol que us agradi més i que ens escriviu a: directa@directa.cat