Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El moviment pel dret a l'habitatge convoca una concentració de protesta durant la primera jornada de The District

Dimecres 25 de setembre serà el tret de sortida d'aquesta cimera que reunirà fons d'inversió, bancs i els noms més destacats del sector immobiliari. Per tercer any consecutiu, The District se celebrarà a Barcelona tot i el rebuig d'un gran nombre de sindicats i col·lectius en defensa del dret a l'habitatge

| Àngel Garcia

The District torna a Barcelona per tercer any consecutiu. Demà se celebrarà la primera jornada d’aquest congrés internacional del sector immobiliari que reuneix fons d’inversió, bufets d’advocats, brokers, consultores i bancs per definir estratègies de futur i explorar noves formes d’inversió. Aquesta trobada, que tindrà lloc a la Fira de Barcelona els dies 25, 26 i 27 de setembre, té l’objectiu de ser un espai on “s’acceleren els acords, es descobreixen noves oportunitats i s’eleven els negocis”, segons explica l’organització. Diversos col·lectius en defensa del dret a l’habitatge han convocat una concentració amb el lema “Enfonsem The District”, davant del que consideren la “fira internacional de l’especulació”, i fan una crida a concentrar-se a la parada Europa Fira de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya el mateix dimecres 25 de setembre a dos quarts de nou del matí.

Segons l’organització, The District és el congrés europeu més important del sector immobiliari i es preveu que rebi 12.000 assistents i 1.200 inversors. Comptarà amb la presència de grans fons d’inversió com Azora, Merlin Properties, Stoneshield Capital i Blackstone, el tenidor amb més habitatges de lloguer de l’Estat espanyol. També tindran representació altres agents que participen del negoci d’actius immobiliaris: bufets d’advocats i consultories com Deloitte, Cuatrecases i Garrigues; plataformes de lloguer d’habitatges o habitacions, com Badi o Testa Homes i entitats financeres com CaixaBank, Banc Santander i Banc Sabadell.

El congrés comptarà amb la presència de grans fons d’inversió com Azora, Merlin Properties, Stoneshield Capital i Blackstone, el tenidor amb més habitatges de lloguer de l’Estat espanyol

Igualment, hi seran presents les administracions públiques: s’hi podran escoltar intervencions d’Elisabet Cirici, Directora d’Operacions de l’Incasòl (Institut Català del Sòl), Álvaro González, Delegat de l’Àrea de Polítiques d’Habitatge de l’Ajuntament de Madrid i María Jesús del Blanco, Responsable de Desenvolupament de Ciutat de Bilbao Ekintza, una empresa municipal de l’Ajuntament de Bilbao. Tot plegat està pensat per cobrir tots els segments del sector immobiliari, des d’habitatge a oficines, residències de gent gran o d’estudiants.

Un assistent que ha estat tacat amb pols de colors quan s'apropava al recinte, a l'edició de 2023
Un assistent que ha estat tacat amb pols de colors quan s’apropava al recinte, a l’edició de The District 2023 |Àngel Garcia

The District és una iniciativa impulsada per l’empresari Juan Velayos i organtizada per l’empresa Nebext. Aquest any, la direcció estarà en mans de Josep Jorge, fundador i soci únic de Fomenti, una consultoria del negoci immobiliari i Gema Traveria, professora a la Universitat de Barcelona i directora de Rebuild, una cimera que promou l’edificació industrialitzada. A més de generar oportunitats de negoci, els assistents al The District podran conèixer les macrotendències del sector. Termes com flex living, coworking, corporate living o senior living se sumen a Propthec (aplicació de les tecnologies al sector inmobiliari), o ESG (les sigles d’Enviromental, Social i Governance) un factor que actualment es considera molt important per atraure inversors. El Congrés també celebrarà el The World Class District Awards, que l’any passat va premiar, entre altres projectes, a la gestora d’inversions Blasson per l’operació de compra de l’Hotel Sofia per 180 milions d’euros. Aquest any, els premis estan patrocinats per La Vanguardia, CaixaBank, Smartrental, CBRE i Azora.

Més de cent entitats que inclouen sindicats d’habitatge i laborals han fet una crida a la mobilització contra el que consideren que és “un congrés d’especuladors”

Malgrat l’entusiasme del sector empresarial, The District també genera un fort rebuig social. Més de cent entitats que inclouen sindicats d’habitatge i laborals, organitzacions feministes, antiracistes i ecologistes han fet una crida a la mobilització contra el que consideren que és “un congrés d’especuladors”. Després d’una protesta a l’interior de la Fira a Plaça Espanya l’any 2022 i de l’acció amb pols de pintura que va tacar a alguns assistents l’any passat, les organitzacions convoquen una jornada de protestes el dia 25, a dos quarts de nou del matí a la parada Europa Fira, a l’Hospitalet de Llobregat. Al manifest, acusen The District de seguir “l’estratègia del gran capital de convertir les llars i terres que habitem en actius financers dislocats del seu ús real per continuar acumulant riquesa”, fet que genera “cada dia centenars de desnonaments, la destrucció constant del nostre entorn i un enorme patiment a aquelles que generem la riquesa que els omplen les butxaques”. Alhora, emmarquen aquest esdeveniment en la dinàmica de construcció de macroprojectes logístics i estructurals com el Hard Rock, el Quart Cinturó o l’ampliació del port i l’aeroport.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!