Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La Guàrdia Civil confisca cent cartells del referèndum, cola i una escombra a Alcanar

La Guàrdia Civil confisca cent cartells del referèndum, cola i una escombra a Alcanar. Tres militants de la CUP Alcanar han estat identificats i retinguts durant més de dues hores a la Caserna de Sant Carles de la Ràpita per fer campanya per l'1 d'octubre

Només passaven pocs minuts de les dotze de la nit, l’hora que marcava el tret de sortida de la campanya pel referèndum, quan la Guàrdia Civil ha identificat tres membres de la CUP d’Alcanar per penjar cartells de l’1 d’octubre. Però els dos guàrdia civils no s’han conformat amb la identificació i se’ls han endut amb un Patrol a la caserna de la Sant Carles de la Ràpita.

Segons han explicat fons de la CUP d’Alcanar a la Directa, tan bon punt a la Caserna, els han requisat tot el material de campanya. A l’acta de confiscació de la Guàrdia Civil hi consten “70 carteles grandes” amb el missatge “Vota Sí. Viure vol dir prendre partit. Referèndum 1 octubre 2017”, “30 Carteles Pequeños con ídem contenido que el anterior” i “1 bote de pintura conteniendo cola de pegar, 1 palo y una escoba”. Cap dels tres detinguts, als que també es va confiscar les pertinences personals, va signar el document.

Segons la minuta de la Guàrdia Civil, el motiu del trasllat dels tres militants a la Caserna de Sant Carles de la Ràpita és: “prevenir la comisión de un delito”

Segons la minuta de la Guàrdia Civil, el motiu del trasllat dels tres militants és: “prevenir la comisión de un delito”, entenent com a “delicte” penjar cartells per a l’1 d’octubre, atès que el Tribunal Constitucional ha prohibit tots els actes de promoció del referèndum.

Els retinguts, acusats de desobediència, s’han negat a respondre les preguntes de la Guàrdia Civil. Després de dues hores i mitja, passades les dues de la matinada, han quedar en llibertat. Mentre altres tres militants els esperaven davant la Caserna, han vist entrar tres cotxes amb guàrdia civils de paisà.

En un comunicat, la CUP d’Alcanar ha explicat que els pròxims dies, les tres persones rebran una citació judicial del Jutjat d’Amposta, que ja ha obert diligències. Tanmateix, l’organització ha assegurat que “seguirà amb tots els actes de campanya del referèndum previstos durant estos dies”.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;