Unir un autor i una editorial que destaquen per la seva vitalitat, originalitat i energia. I transformar-ho en un llibre preciós i excels, perquè només podia ser així. Aquesta és l’última proposta de Lluís Riera i Pol·len Edicions: Cacáhuatl, 51 dolços poemes de xocolata amarga.
Riera, poeta i pastisser, ens proposa un tast sensorial que cus poesia i xocolata, i ho fa amb 51 poemes, un per cada recepta diferent elaborada per ell mateix a la Cacau Pastisseria d’Olot. Xocolata negra amb pebre, sal d’Eivissa, gingebre o espígol; xocolata blanca amb festuc, coco i neula, pètals de rosa o crocant d’avellana, i així un llarg etcètera.
Els poemes, que ens transporten a llocs geogràfics tan dispars com plats fa l’autor, són purament emocionals. Experiències vitals del creador i somnis de present i futur: el “prendre partit”, diu Riera.
És així com irromp “un llibre que es menja”, afegeix Josep Manel Busqueta, també pastisser, al pròleg. Un llibre, per tant, que serveix per tastar mentre llegeixes, per compartir i repartir i, per damunt de tot, per despertar consciències en un exercici de plaer excitant: la dolça revolta.
LLIBRE
Cacáhuatl, 51 dolços poemes de xocolata amarga
Autoria: Lluís Riera
Editorial: Pol·len (2016)
Pàgines: 137
Article publicat al número 434 de la ‘Directa’