Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Els 'Deu de Saragossa' arriben a un acord amb la Fiscalia per no entrar a la presó

Vuit de les deu persones imputades per protestar davant la celebració d’un concert d’ideologia nazi a Saragossa han arribat a un acord amb Fiscalia pel qual accepten una condemna de menys de dos anys de presó.

Segons informa Arainfo, l’acord, aconseguit aquest matí abans del començament del judici i que suposa la no entrada a la presó, contempla, per a quatre d’ells, delictes d’atemptats i lesions, pels quals se’ls condemna a un any, sis mesos i un dia de presó, a més del pagament una multa d’un mes a sis euros diaris per a cadascun d’ells per un delicte de lesions i la indemnització, de manera conjunta, a cinc policies nacionals amb 11.701,44 euros.

Altres quatre dels acusats han estat condemnats per un delicte de desordres públics i un altre de danys, amb l’atenuant de reparació, a tres mesos i un dia de presó i al pagament d’una multa també de tres mesos i un dia a 6 euros diaris. També s’hi afegeix una indemnització conjunta a la Direcció General de Policia, de 382,54, i a l’Ajuntament de Saragossa de 1.902,94 euros.

Els altres dos imputats, menors d’edat, ja van ser jutjats pels fets, quedant un d’ells absolt i l’altre condemnat a complir treballs a la comunitat.

És un “resultat agredolç i un mal menor”, segons ha valorat l’assemblea Absolució 10 de Saragossa, que explica el condicionament que suposa que la Fiscalia hagi demanat inicialment condemnes tan altes, ja que “infon por en elevar el risc d’entrada a la presó”.

La Fiscalia demanava fins a vuit anys de presó per a vuit d’aquests joves, quatre per atemptat contra l’autoritat i altres quatre per desordres públics, per protestar el febrer de 2015 davant la celebració d’un concert d’ideologia d’extrema dreta en l’Hogar Social de Saragossa, situat al barri de les Fonts d’aquesta localitat des de 2014 i gestionat pel MSR, partit d’orientació neonazi.

 

Article publicat originalment a ‘El Salto’

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;