“El feminisme en el centre” és el nom del primer cicle de converses organitzades des del moviment feminista autònom de la capital del Túria durant aquest temps de confinament. Es tracta d’una programació “concebuda des de i per als feminismes”, tal com expliquen des de l’Assemblea Feminista, per posar fil a l’agulla a alguns dels dubtes que estan sorgint arran de la pandèmia provocada per la COVID-19.
Com afectarà la crisi a les dones? Quines mesures s’han d’exigir al sistema des d’una perspectiva feminista? Quin ha de ser el paper del moviment feminista? Aquestes són algunes de les qüestions que es pretenen abordar en les xerrades virtuals.
Aquesta vesprada, la xerrada versarà sobre feminismes i migració. Intervindran Maria Fernanda Medina, del col·lectiu Resistencia Migrante de València; Anita Gutiérrez Fajardo, de Mujeres con Voz; Aminata Soucko, de l’associació Djo Aminata, i Sanae El Bayad, membre de Casa Marruecos, a partir de les sis i mitja en el canal de YouTube de l’Assemblea Feminista de València, en directe.
El dijous 21 de maig, s’emetrà “Economia feminista, posar les vides al centre”, una ponència a càrrec de l’economista i activista feminista Reyes Beltran Felip
Fins a finals de maig estan programades moltes altres xerrades, com ara la titulada “Caça de bruixes: la massacre que inicià les bases del patriarcat”, a càrrec de Rosella Alonso, del col·lectiu Arada: Eina de Feminismes i Memòria. El dijous 21 de maig, s’emetrà “Economia feminista, posar les vides al centre”, una ponència a càrrec de l’economista i activista feminista Reyes Beltran Felip. També es conversarà sobre ciència i innovació des d’una perspectiva feminista amb les doctores Lara Manyes i Paula Otero.
Aquest cicle de conferències virtuals començà el 30 d’abril, quan inauguraren la programació amb una taula rodona per a tractar els drets laborals en el sector feminitzat, on participaren Marcela Bahamón, que forma part de l’Associació Intercultural de Professionals de la Llar i les Cures; Amparo Cuadrado, membre del comité d’empresa del grup FISSA, i Yolanda García Henarejos, activista de Kellys Benidorm.
També s’ha parlat de l’ús del llenguatge sexista durant aquesta crisi, de la mà de la filòloga feminista Teresa Meana, o d’internacionalisme des de l’Amèrica Llatina
També s’ha parlat de l’ús del llenguatge sexista durant aquesta crisi, de la mà de la filòloga feminista Teresa Meana, o d’internacionalisme des de l’Amèrica Llatina, amb la colombiana Naya Parra, del Colectivo Sociojuridico Orlando Fals Borda; l’argentina Silvia Palumbo Jaime, de la Banda Lavanda, i la nicaragüenca Geni Gómez López, de Feministas Madrid x Nicaragua.
En la xerrada sobre com teixir xarxes de resistència des de l’Àfrica hi han participat l’escriptora equatoguineana Ángela Nzambi; la maliana Aminata Soucko, de l’associació Djo Aminata; la burkinesa Miriam Konaté Sawadogo, de l’Asociación de Mujeres Africanas Unidas en Valencia (AMAUV), i la marroquina Fatine Sacri Peres, de la Casa de Marruecos i Mujeres con Voz. Totes aquestes conferències es poden trobar en obert al canal de YouTube de l’Assemblea Feminista de València.