Reconstrucció d’un assassinat. A través d’entrevistes inèdites a les persones que van ser testimonis del tret mortal a Pedro Álvarez a l’Hospitalet de Llobregat i de dades fins ara desconegudes del sumari del cas, Marc Iglesias reconstrueix els 60 minuts posteriors al seu assassinat. Quan es compleix el 26è aniversari dels fets, el reportatge també destapa l’erràtica investigació judicial liderada per la jutgessa María José Magaldi Paternostro. Amb il·lustracions de Maria Farré, fotografia d’Albert Pons i composició de portada de Victor Serri.
Meritxell Rigol entrevista en profunditat Antoinette Torres Soler, impulsora de la revista Afroféminas –una eina d’apoderament de les dones negres. Fa més d’una dècada va migrar des de Cuba, i ens parla de les discriminacions per raons racials i de gènere. Amb fotografies de Freddy Davies.
En la secció d’opinió, Natàlia Wuwei analitza l’exercici de poder i les tècniques de dominació, que també es donen als moviments socials. Amb una il·lustració de Raul Paredes. A continuació, seguim amb les relacions de poder, en aquest cas entre animals humans i no humans. Tony Martínez, educador caní i integrador social ens fa replantejar la nostra relació amb els gossos. Amb una il·lustració de Victoria Cabedo.
A continuació, a la secció en positiu ‘Cruïlla’, Marta Molas ens porta un reportatge sobre l’apoderament femení i migrant a l’àrea de Barcelona per conèixer un dels col·lectius més oprimits d’una societat heteropatriarcal com la nostra. Amb fotografies de Sira Jódar.
Posem la mirada a l’Iraq quatre anys després del genocidi yazidita a mans d’Estat Islàmic. Marc Español analitza la situació: encara no hi ha hagut justícia i el retorn a les seves terres es preveu llunyà. A continuació, Joan Ribas detalla les diàspores des de la Frontera Sud. La posició geogràfica estratègica i el pol de creixement econòmic són elements que determinen les diferents dinàmiques migratòries des de Tànger cap a Europa. Amb fotografia de Pedro Mata (Fotomovimiento). Tanca la secció de Roda el Món l’anàlisi de Santiago Alba Rico a partir d’enquestes que trenquen mites sobre el món àrab.
Burjassot, un bressol de lluita i cultura. Obrim la secció d’Expressions apropant-nos a l’Associació Cultural El Bassot, que ara celebra el 25è aniversari. Es va crear arran d’una intensa mobilització que va preservar el bosc de l’Eixereta i amb l’empremta de la mort de Vicent Andrés Estellés i l’assassinat de Guillem Agulló. Un reportatge d’Ester Fayos i Ximo Colomina. Seguim amb el relat literari d’Anna Vilamú, titulat “Un homenatge a tot allò que ha passat i que ningú recorda”. L’acompanya una il·lustració de Pol Guillen. Aquest número inclou les ressenyes dels llibres És morta la poesia? (de Joseba Sarrionandia) i Estació Boira (d’Enric Herce), i del disc Petita festa (de Gemma Humet i Toti Soler). Les signen Jaume Coll Mariné, Misael Alerm i Xavier Puig, respectivament.
Tanca l’edició quinzenal l’entrevista a Janahuy Paredes, membre del Comitè de Familiars de Persones Detingudes i Desaparegudes a Mèxic. Arran de la desaparició del seu pare, l’activista es va involucrar en la lluita dels organismes de drets humans. Des de llavors, denuncia els segrestos d’activistes socials, estudiants, obreres i joves. Aquest clima de terror funciona com a eina de control social a Mèxic. Hi conversa Mariana Cantero, amb fotografia de Freddy Davies.