Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Ultres de tot l'Estat espanyol van celebrar un concert neonazi a un local gestionat per un grup de moters a Catarroja

Després de l'actuació del grup neonazi Post Mortem, segons afirmava un dels assistents a l'esdeveniment a través de les seues xarxes socials, l'Ajuntament del municipi valencià ha comprovat que el local del grup de moters Red Hunters MC opera sense llicència, i ha iniciat els tràmits per esbrinar la situació administrativa d'aquest i prendre les mesures pertinents

Sergio Granado Lopez, ultradretà de Brigada Terrassa | Arxiu

El passat 17 de novembre, poc més d’un centenar de persones van recórrer el centre de València convocades per Juventud Nacional, la secció jove del partit ultradretà España2000.

Després de setmanes anunciant-se per xarxes i en diversos mitjans de comunicació, la manifestació va ser totalment ignorada per la premsa l’endemà i pels grups antifeixistes, tot i que des del primer dia, les xarxes afins al partit ultra semblaven força interessades en rebre la visita de grups contraris. Conscients que molt sovint, si no hi ha contramanifestació, els seus actes passen totalment desapercebuts, les constants apel·lacions als “guarros antifas” no van tenir efecte i la marxa va transcórrer sense més.

Després de setmanes anunciant-se per xarxes i en diversos mitjans de comunicació, la manifestació va ser totalment ignorada per la premsa l’endemà i pels grups antifeixistes

Un dels assistents a la manifestació, vingut expressament des de Madrid, fou Sergio Granados, un exmilitar neonazi de la Brigada Tarrasa, dedicada a la retirada de llaços grocs i propaganda independentista a Catalunya, tal com va explicar ahir en exclusiva la Directa. Granados va filmar en directe per al seu Facebook un fragment de la manifestació, fent comentaris d’emoció i explicant la seua visita junt amb altres camarades a València: “Canillejas también hemos venido. Hemos venido cinco coches hasta arriba. Ahora nos vamos a un concierto”.

Un dels assistents al concert es va fotografiar amb l’escenari de fons presidit per una bandera nazi

 

A les xarxes ultres ja s’anunciava una activitat sense especificar per aquella nit. Diverses fonts apuntaven al fet que es tractava d’un concert d’algun grup neonazi, que coincidint amb la convocatòria d’España2000, esperava reunir alguns dels assistents a l’acte i altres simpatitzants feixistes de la zona.

Segons ha pogut esbrinar la Directa, diversos participants en la manifestació ultradretana van assistir, igual que Sergio Granados, a un concert del grup neonazi madrileny Post Mortem a Catarroja aquella mateixa nit

Segons ha pogut esbrinar la Directa, diversos participants en la manifestació ultradretana van assistir, igual que Sergio Granados, a un concert del grup neonazi madrileny Post Mortem a Catarroja aquella mateixa nit. Un dels assistents va qualificar l’esdeveniment a les xarxes socials com a “Conciertazo de Post Mortem”. Un portaveu del grup musical, però, s’ha posat en contacte amb la Directa per negar que participessin en l’esdeveniment i també nega que Post Mortem pugui ser qualificat de grup neonazi ja que “com a grup en si no té ideologia política de cap mena, més enllà que els seus integrants tinguin el legítim dret de pensar el que estimin convenient i expressar-se i transmetre el que dicti la seva consciència, amb respecte a la legalitat vigent”.

Malgrat aquesta renuncia del grup la ideologia nacional-socialista, algunes pistes a les xarxes indiquen justament el contrari. En primer lloc, una entrevista que va concedir un dels seus membres al bloc Palencia No Surrender, plagat d’enllaços i contingut nazi-feixista. L’autor pregunta l’entrevistat: ¿Cuál es vuestra opinión del movimiento NS NR en España?”, a la qual el membre de la banda respon: “Nueva gente, nuevos grupos y nueva corriente ns/nr. Creemos que el movimiento está consolidado por unos buenos pilares, los cuales debemos seguir ya que ahora hay mucha mas gente que hace años y mas cualificada. Entre todos haremos que no sólo se quede en palabras”. Per altra banda, el vídeo de la seua cançó “No van a hacernos cambiar” penjat a YouTube, conté nombroses picades a l’extrema dreta: una pintada de “Josué Libertad” en un mur, en referència a l’assassí del jove antifeixista Carlos Palomino; una bandera del col·lectiu SHARP ratllada, una pintada de “Smash the reds” (esclafa els rojos) i les samarretes d’alguns dels protagonistes del vídeo, com una d’Outlaw (secció ultra del Reial Madrid vinculada al grup Ultras Sur) i una altra de Defend Alcalá, utilitzada pels simpatitzants neofeixistes de la zona. Finalment, al fòrum de música neonazi RAC-FORUM, s’esmenta el treball d’aquesta banda amb imatges de les portades dels seus discos i els títols de les seues cançons. Una d’aquestes, del seu darrer disc Controlado (2005), porta per títol “Libre, Social, Nacional”, un dels lemes del nazi-feixisme més actuals, exportat dels neonazis alemanys, tal i com explica el web d’aquesta ideologia Juventud Patriota de Madrid Norte.

 

El local que va acollir el concert està situat al carrer Senda de les Ànimes del polígon industrial de la localitat, i és el centre de reunions i activitats del club moter Red Hunters, una organització que aparentment no té cap vinculació amb grups d’extrema dreta i que organitza trobades moteres i actes benèfics des de fa anys. Eixa nit però, l’escenari del local lluïa una bandera nazi, i va acollir a nombrosos i vells coneguts militants neonazis de la zona.

La celebració d’aquest concert ha fet sonar les alarmes a l’Ajuntament de Catarroja, que gràcies als neonazis, ha iniciat un procediment per esbrinar si el local del club moter compleix tots els requisits legals per les activitats que ve celebrant des de fa anys. Segons fonts municipals, el local no compta amb cap llicència, i per tant, es procedirà a estudiar la situació i a iniciar els tràmits corresponents per actuar d’acord amb la llei.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!