Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Activistes propalestines criden al boicot del partit de waterpolo femení entre Espanya i Israel a Barcelona

El partit, programat pel dimarts 6 de novembre, s'havia de jugar a les instal·lacions del Club de Natació de Molins de Rei, però la pressió popular ha fet que es cancel·lés. El grup municipal CUP-Capgirem Barcelona ha denunciat "la connivència amb règims com el de l'Estat d'Israel, on es promou l'apartheid" contra el poble palestí

| Arxiu

“Hem de poder aïllar Israel i demostrar que les seves seleccions no són benvingudes fins que no acompleixin els drets humans i el dret internacional”. Així s’expressen des de la Coalició Prou Complicitat amb Israel respecte al partit previst per demà a les piscines municipals Sant Jordi de Barcelona entre les seleccions femenines de l’Estat espanyol i d’Israel dins la Lliga Mundial de waterpolo. Segons la Coalició que agrupa diverses entitats, “les seleccions esportives d’Israel actuen com aparadors i com ambaixadores de l’Estat”,  i és per aquest motiu, han demanat a l’Ajuntament de Barcelona que no se celebri el partit, però encara no han rebut “cap resposta”. A més, han convocat una concentració a les vuit del vespre davant de les instal·lacions municipals. Tot i així, per ara, la Federació Espanyola de Natació ha decidit traslladar el partit al Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès (CAR), unes instal·lacions de la Generalitat de Catalunya, i celebrar-lo a porta tancada.

“Les seleccions esportives d’Israel actuen com aparadors i com ambaixadores de l’estat”, denuncien des de la Coalició Prou Complicitat amb Israel

En la mateixa línia s’ha expressat el grup polític municipal CUP-Capgirem Barcelona: “és un fet que les seleccions esportives són eines de construcció nacional, i en el cas d’Israel es tracta d’una construcció nacional forjada a sang i foc en territori colonitzat”. “No entendríem que l’Ajuntament de Barcelona accedís a posar a disposició d’aquest Estat genocida un equipament municipal”, han conclòs en un comunicat. Fonts municipals han confirmat a la Directa que la Federació no va consultar-los la idoneïtat o no de jugar el partit a les instal·lacions municipals.

Cal recordar que el consistori barceloní va aprovar l’abril del 2017 una moció amb els vots a favor de Barcelona en Comú, PSC, CUP i ERC que condemnava “l’ocupació israeliana i les polítiques de colonització dels territoris palestins” i es comprometia a “tallar qualsevol tipus de complicitat amb aquesta ocupació, violació de drets humans i espoli de recursos”.

No és el primer cop que la crida al boicot contra Israel esquitxa l’esport. El passat mes de juny, la selecció argentina de futbol feia pública la cancel·lació del partit que havia de jugar a Jerusalem contra la selecció israeliana. Tot després de dos mesos intensos d’una campanya iniciada pel grup de Boicot Desinversió i Sancions (BDS) Argentina, amb el suport d’organitzacions com Madres de la Plaza de Mayo i la participació de la Federació Palestina de Futbol.

 

Cancel·lació a Molins de Rei

En un primer moment, el partit de waterpolo femení s’havia de celebrar a les instal·lacions del Club de Natació Molins, de titularitat municipal. En fer-se públic l’esdeveniment, les activistes propalestines van contactar amb l’Ajuntament del municipi del Baix Llobregat per aturar-lo, ja que l’any 2013 el Consistori s’havia adherit a la crida palestina de Boicot Desinversions i Sancions a Israel.

Després de la recollida de signatures contra la celebració de l’esdeveniment esportiu a la comarca per part de les activistes, el Club de Natació Molins feia públic el dissabte passat mitjançant un comunicat que el partit “s’havia decidit canviar d’ubicació per motius logístics i de seguretat”.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU