Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

David Racaj, germà del policia que va agredir Jordi Borràs: "El meu germà i jo ens hem criat amb les arts marcials"

El germà de l'inspector del Cos Nacional de Policia espanyola acusat d'agredir el fotoperiodista Jordi Borràs contradiu en una entrevista publicada en una revista d'esports de contacte la declaració que el policia va fer al Jutjat d'Instrucció número 8 de Barcelona el passat 29 d'octubre

| Arxiu

Si fem cas de les afirmacions del seu germà, l’inspector del Cos Nacional de Policia espanyola (CNP) investigat per l’agressió al fotoperiodista Jordi Borràs, hauria mentit davant de la jutgessa. En l’àudio original d’una entrevista que David Racaj Fernández –germà del policia– va concedir a la revista Dragonz Magazine el passat mes d’abril i al que la Directa ha tingut accés, el campió d’Europa d’arts marcials de contacte –Muay Thai, Kick Boxing i Full-contact– revela al periodista: “el meu germà i jo ens hem criat amb les arts marcials”. En la conversa també explica que anys enrere havia treballat com a vigilant a la presó de Quatre Camins i com a porter de discoteca –on va protagonitzar una agressió que li va suposar una condemna de tres mesos de presó–, però és quan el periodista Nacho Serapio li pregunta sobre el projecte de construir un internat per a joves on s’ensenyi arts marcials quan l’interlocutor es refereix extensament al seu germà. “És un projecte que em vull prendre amb molta calma, perquè el vull fer molt, molt bé. La idea ja està germinant. La tenim el meu germà i jo. Més que res va ser una idea del meu germà. El meu germà i jo ens hem criat amb les arts marcials. El meu germà està dins de la pol… En la seguretat també. És un alt càrrec de la seguretat i li ha anat molt bé gràcies a la disciplina que ha adquirit amb les arts marcials. El meu germà i jo ens hem criat amb la mateixa idea de les arts marcials”.

 

Les afirmacions fetes pel germà de l’inspector han causat estupefacció a l’advocada Carla Vall –que dirigeix l’acusació particular de Jordi Borràs en el cas–, qui el passat 29 d’octubre va interrogar en seu judicial l’inspector, i ho va fer específicament en relació als seus coneixements de les arts marcials. “L’agent va ser interrogat per si tenia coneixements d’arts marcials, no només pel nombre de cops que va arribar a llançar contra el fotoperiodista, sinó perquè els cops semblaven d’una persona que sabés pegar i això explicaria les lesions més greus que presenta la víctima. Algun dels testimonis va dir que colpejava de manera reiterada i que semblava que pogués tenir nocions d’algun tipus de tècnica”, recorda Vall i confirma que, malgrat les reiterades vegades que se li va preguntar “això va ser negat per aquest inspector, fent referència només a una formació d’autodefensa bàsica per a policies”. L’advocada afegeix: “no sabem si podrem arribar a demostrar que els cops vénen d’algun tipus de formació o de coneixements o nocions d’arts marcials, però intentarem fer-ho al llarg del procés”. Les declaracions del germà de l’inspector de la Policia Nacional espanyola han transcendit el mateix dia que el Jutjat d’Instrucció número 8 de Barcelona ha citat a declarar quatre nous testimonis en relació a l’agressió al fotoperiodista.

En la mateixa entrevista, datada a 11 d’abril de 2018, l’especialista en lluita de contacte deixa clar que la decisió d’on s’instal·larà la futura escola d’arts marcials la prendrà conjuntament amb el seu germà inspector del CNP

En la mateixa entrevista a Dragonz Magazine, datada a 11 d’abril de 2018, l’especialista en lluita de contacte deixa clar que la decisió d’on s’instal·larà la futura escola d’arts marcials la prendrà conjuntament amb el seu germà inspector del CNP. “El lloc no el tenim clar, perquè jo estic a cavall entre el nord d’Espanya i França, però per les grans ajudes que m’està reflectint França serà a la frontera entre Espanya i França. He de parlar amb el meu germà perquè em tiri un cable amb això. Estem parlant de posar habitacions perquè també es pugui dormir. Per mi seria un somni. Un local amb deu habitacions, un internat, un local gran on tots els xavals puguin fer una vida familiar, des que es lleven fins que se’n van a dormir, estar allà, aprofitant al màxim, sempre donant-li gràcies a Déu. Aprofitar el temps per fer coses productives, gràcies a l’esport, enfortir la ment, crear una família i administrar-se ells mateixos”.

I conclou en el mateix sentit quan li pregunten sobre com s’establiran les normes que regiran la instal·lació: “això és el que vull parlar amb el meu germà, perquè haurem de fer filtres, haurem d’escollir els candidats que vulguin de veritat instruir-se en aquest món, posar regles, normes perquè se segueixin estrictament i amb disciplina. Si no posem filtres o barreres, podria ser un caos. Ho hauria de parlar amb el meu germà per veure com ho hauríem de fer”.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!