Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Entre el Referèndum i la República

A un dia de les eleccions catalanes imposades pel Govern espanyol, la Directa llança el reportatge Entre el Referèndum i la República. El CDR a Sabadell per intentar explicar què són els anomenats Comitès, quin paper han jugat en les massives mobilitzacions, el seu arrelament als barris i què faran a partir d'ara

Com una taca d’oli, els dies previs i posteriors a l’1 d’octubre, els Comitès de Defensa del Referèndum -després, República- es van anar estenent fins arribar a ser més de 300 a Catalunya. Les primeres trobades a les places, entre veïns i veïnes que no es coneixien, varen aconseguir protegir els col·legis electorals el dia del referèndum. Però l’impacte i la indignació de la repressió, varen fer que, de forma natural, continuessin existint com a espais d’autoorganització popular creixent i claus en les mobilitzacions posteriors.

 

Ara, a un dia de les eleccions catalanes imposades pel Govern espanyol, la Directa llança el reportatge Entre el Referèndum i la República. El CDR a Sabadell per intentar explicar què són els anomenats Comitès, quin paper han jugat ens les massives mobilitzacions, el seu arrelament als barris i què faran a partir d’ara.

A través del cas de Sabadell, des d’on es va impulsar la primera trobada nacional, diferents veus que participen al CDR reflexionen sobre el perquè d’aquest espai i el seu valor

A través del cas de Sabadell, des d’on es va impulsar la primera trobada nacional, diferents veus que participen al CDR des d’aquell 1 d’octubre -o inclús abans-, reflexionen sobre el perquè d’aquest espai i el seu valor. Per a algunes, la mobilització forma part de la seva vida, però per d’altres era desconeguda. Ambdues han trobat un espai on compartir, expressar-se i lluitar.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;