Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Els Reis Manters arriben un any més a Barcelona

En comptes d'or, encens i mirra, els Reis Manters han portat a Barcelona, un cop més, el desig de tancar el CIE i tombar la llei d'estrangeria i la condemna per la mort de les persones migrants

| Freddy Davies

En comptes d’or, encens i mirra, els Reis Manters han portat a Barcelona, un cop més, el desig de tancar el CIE i tombar la llei d’estrangeria i la condemna per la mort de les persones migrants. En comptes de butaques, tres cadires de plàstic. I en comptes de persones blanques pintades de negre, persones negres pintades de blanc.

En comptes de butaques, tres cadires de plàstic. I en comptes de persones blanques pintades de negre, persones negres pintades de blanc

Així han celebrat la Nit de Reis el Sindicat Popular de Venedors ambulants. Dos reis i una reina han recollit les cartes que diverses persones s’han acostat a deixar en un sac i han regalat caramels als nens i nenes. Tot i l’ambient festiu, el reclam és clar: condemnar les morts als CIE i demanar l’abolició de la llei d’estrangeria. Per això a l’acte s’ha recordat a Idrissa Diallo, mort la nit de reis de fa sis anys al CIE de la Zona Franca; Alik, qui va perdre la vida també en aquest centre i Samba Martine, qui va morir al CIE d’Aluche. També els dos casos més recents: Bouderbala Mohammed a Archidona i Soufian, de 17 anys, qui va morir a un centre tutelat de menors a Melilla.

A l’acte també han participat membres de Tanquem els CIE, Irídia Centre per la defensa de drets humans, Espacio del Inmigrante, SOS Racisme, Stop Mare Mortum, Tras la Manta i Casa Nostra Casa Vostra. “Volem una societat on no es discrimini per motius racials, d’origen ni religiosos”, ha demanat el portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, Aziz Faye. Per això, diu, “cal treballar tots conjuntament”. Una demanda, a la qual s’han sumat des de SOS Racisme. Una de les seves portaveus, Mònica López, ha reclamat “un món on tothom es pugui moure lliurement sense perill a morir”.

Al mateix temps que tenia lloc l’acte, una patrulla de la Guàrdia Urbana passejava pel costat d’una filera de venedors ambulants que veien els seus productes a la Rambla de Barcelona.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;