Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Set anys donant veu al periodisme silenciat

Els incidents violents en defensa de la unitat de l'Estat espanyol, la situació de les persones que recullen taronges al País Valencià o les empreses amb presència als Països Catalans que contribueixen a la construcció de l'Europa fortalesa són tres dels deu reportatges que recull L'Anuari Mèdia.cat dels Silencis Mediàtics, centrat en temes poc visibilitzats als mitjans de comunicació els anys 2016 i 2017

L’any 2011 es publicava la primera edició de l’anuari, impulsat l’Observatori crític de mitjans Media.cat, del Grup Barnils i la Fundació Catalunya. Aquest any compta amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya i sis universitats del territori de parla catalana. La coordinació i l’edició han anat a càrrec de les periodistes Elisenda Rovira i Victor Yustres, respectivament.

Jordi Borràs fa un recull dels 139 incidents violents amb motivació política en defensa de la unitat de l’Estat espanyol que van tenir lloc entre el 8 de setembre i l’11 de desembre de l’any 2017

Un dels plats forts de l’anuari d’enguany és el reportatge “En nom d’Espanya”, elaborat per Jordi Borràs. El periodista fa un recull dels 139 incidents violents amb motivació política en defensa de la unitat de l’Estat espanyol que van tenir lloc entre el 8 de setembre i l’11 de desembre de l’any 2017. L’anuari compta amb reportatges que s’han publicat al web Media.cat durant el passat any, però també compta amb novetats, com la peça “El capital català que construeix l’Europa fortalesa” de la periodista. Miralles analitza la relació d’empreses com Indra, amb seu a Barcelona i vincles amb diferents administracions, o la Universitat Politècnica de Catalunya han rebut fons europeus per implementar sistemes de seguretat per a Frontex, l’agència europea per a la gestió de les fronteres exteriors.

Com a novetat, l’edició d’enguany compta amb sis articles d’anàlisi que repassen el tractament dels atemptats d’agost a Cambrils i Barcelona, la creació de la televisió pública À Punt o el tractament feminista de la informació. També s’han incorporat sis almanacs temàtics que “recullen alguns dels titulars i tractaments més polèmics que s’han pogut veure als mitjans en relació a fets rellevants dels anys 2016 i 2017”.

Segons el grup editor, la font principal de finançament de l’obra és el microfinançament. A través d’una campanya es van aconseguir 8.980 euros aportats per 351 mecenes. La presentació oficial de L’Anuari Media.cat dels Silencis Mediàtics ha sigut aquesta tarda a les set, al col·legi de Periodistes de Catalunya, en un acte gratuït i obert al públic, en el qual han participat la degana del col·legi, Neus Bonet; la presidenta de la Fundació Catalunya, Xesca Olivé; el president del Grup Barnils, Ferran Casas; la coordinadora de l’anuari, Elisenda Rovira i el periodista Jordi Borràs.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
;