Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La Plataforma 12D es manifesta contra el Pacte europeu de Migració i Asil

Unes 200 persones van participar en l'acció convocada per la Plataforma 12-D el passat dissabte a Barcelona per protestar contra el Pacte Europeu de Migració i Asil signat per la Unió Europea que endureix les polítiques migratòries europees. De moment, 200 entitats i organitzacions arreu de l'Estat espanyol i 600 persones han subscrit el manifest

Una dotzena de municipis catalans han protestat aquest dissabte davant la vulneració de drets humans en les polítiques europees de migració  i asil. La Plataforma 12-D, una suma d’entitats, col·lectius i persones ha aconseguit organitzar mobilitzacions a Girona, Tarragona, Mataró, Ciutadella, L’Eliana o Barcelona, entre altres, per denunciar les morts i les vulneracions a les fronteres d’Europa i per reclamar vies legals i segures.

De moment, 200 entitats i organitzacions arreu de l’Estat espanyol i 600 persones han subscrit el manifest que reclama una reforma de la Llei d’Asil actual, que es derogui l’actual llei d’estrangeria, el tancament dels CIE, l’aturada de les devolucions en calent, així com un sistema d’acollida integral, coordinat i dotat de recursos,  i un programa de reubicació. Precisament, la plataforma 12-D denuncia la manca de compromís d’Europa en la reubicació: l’any 2015, de 160.000 persones sol·licitants d’asil que es trobaven a Grècia i Itàlia, només va reubicar-ne 45.000, i l’Estat espanyol només va reubicar un 9% de la seva quota.

A Barcelona ha tingut lloc una de les protestes més multitudinàries i al voltant de 200 persones han tallat el passeig de Gràcia.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!