Obrim l’edició en paper amb una investigació sobre el passeig de Gràcia. Quins interessos s’amaguen darrere d’unes façanes que són senya d’identitat de la ciutat de Barcelona? També entrevistem el músic i activista Dave Randall. T’hi pots subscriure omplint el formulari i la rebràs a casa.
Jesús Rodríguez | @albertmartnez
Una investigació periodística de Rafa Burgos ens porta “Qui controla el passeig de Gràcia?”, una radiografia de les titularitats dels edificis d’aquesta gran artèria viària i comercial de la ciutat de Barcelona, epicentre d’una batalla entre famosos cognoms de l’alta burgesia i les elits financeres planetàries. El reportatge és un avançament del llibre que l’autor ha fet amb Pol·len Edicions i que podreu trobar properament a les llibreries. La portada és obra de Mercè M. Tarrés, qui també s’ha encarregat de la part gràfica del llibre. Ho complementem amb infogràfics d’Andreu Blanch i Pau Fabregat. Les fotografies són de Victor Serri.
A la secció “Miralls” entrevistem el músic Dave Randall. Nando Server hi parla mentre Victor Serri s’encarrega d’immortalitzar el moment. Al llarg de la seva carrera professional al costat de figures com Sinead O’Connor i Dido, ha fet compatible la música amb la solidaritat amb Sud-àfrica i Palestina.
Cooperació internacional: solidaritat o colonialisme? Txus Blanco i Daniela Ortiz responen a la pregunta i analitzen el rerefons de la cooperació internacional. Amb il·lustració de Felipe de San Pedro. A la secció “Pàgina Oberta” hi trobem un article d’opinió del neurocientífic Salvador Nos-Barberá. Amb un dibuix de Lluís Ràfols.
I ens endinsem a la secció de les propostes en positiu. Quaranta anys de lluita per la freqüència modulada. Enguany es compleix el vintè aniversari de la valenciana Ràdio Malva, però ja en són quaranta des dels inicis de les ràdios lliures als Països Catalans, amb clars exponents com Contrabanda, Pica, Bronka o Klara. Un reportatge de Tere Albero i Ester Fayos, amb fotografies de Lucas Guerra.
La ruta internacional passa per Tunísia, l’Aràbia Saudita i el model econòmic de la Unió Europea. Un reportatge d’Andrés G. Nandín titulat ‘Pedalant per la llibertat’ ens introdueix en l’ús de la bicicleta als carrers de Tunis com un element més de l’etapa postrevolució. Marc Almodóvar ens revela la distància entre aparences i realitat a l’Aràbia Saudita, on les dones que lluiten contra el masclisme són detingudes i processades. Per últim, a l’apartat d’anàlisi Àlex Guillamón dibuixa els futurs escenaris d’una Unió Europea controlada pels lobbys corporatius.
En l’àmbit de la cultura posem el focus en experiències artístiques que ajuden persones desplaçades, migrants i refugiades. Un reportatge de Marta Molas. Tot seguit el relat literari ‘Carretera i gos’, escrit per Olga Codina i il·lustrat per Cristina Cortés. I tanquen la secció les ressenyes musicals i literàries de Carles Masià, Àlex Romaguera i Albert Alexandre.
Ocupa la contraportada una entrevista a Sitapha Savané. Àlex Romaguera parla amb l’exjugador de bàsquet del Joventut de Badalona, el CB Gran Canaria i l’Estudiantes sobre el negoci de l’esport, el posicionament polític d’esportites d’elit, el racisme i el feminisme. Amb una fotografia de Sergio Enríquez-Nistal.