Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

S'atura el primer desnonament judicial postconfinament a l'àrea metropolitana de Barcelona

Dues-centes persones aconsegueixen aturar el primer desnonament amb ordre judicial, que estava previst aquest dijous 18 de juny a l'Hospitalet de Llobregat. La PAH denuncia que les mesures del govern per pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 són insuficients

El carrer on viuen Liliana i els seus dos fills, de 7 i 13 anys, ja estava replet de gent molt abans de la una de la tarda, hora a la qual estava convocat el desnonament d’aquesta família, aquest dijous 18 de juny. Finalment s’han aconseguit reunir més de 200 persones, convocades per la PAH Barcelona, que han aconseguit paralitzar el desnonament que es pretenia dur a terme.

Aquest és el primer desnonament que s’ha aconseguit aturar des que es va decretar l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus a l’àrea metropolitana de Barcelona. La PAH denuncia que les mesures del govern per pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 són insuficients i al·ludeix a la prova evident del desnonament de Liliana i la seva família.

Liliana pagava el lloguer puntualment cada mes a una persona que deia ser propietària del pis, però, quan fa un mes li van tallar l’aigua, es va assabentar que en realitat aquesta persona no era la propietària de l’habitatge i que, per tant, estava okupant el pis a efectes legals. El fons Cerberus, que és el veritable propietari de l’immoble, va iniciar els tràmits per desallotjar el pis on habiten aquesta mare i els seus dos fills.

Liliana i la PAH Barcelona denuncien que l’atenció que s’ha donat durant la pandèmia a l’inquilinat ha estat nefasta i insuficient i que, en lloc de reforçar els equips, tant en Serveis Socials com en Habitatge, s’han tancat oficines per donar una atenció telefònica en molts casos negligent, deixant així les inquilines a la seva sort en un context complicat.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!