Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat

Un tast de barbaritat porcina al Moianès

L’Escorxador Comarcal del Moianès (ECM), antigament de titularitat pública i avui privatitzat, és un exemple a escala local de l’amenaça global de la indústria de la carn de porc, un sector en constant expansió que genera greus impactes ambientals

| Pepe Serra

Si Catalunya fos un estat, l’any 2022 hauria estat el desè productor mundial de carn de porc. L’Estat espanyol n’és el quart. I els indicadors no paren de créixer. Però no és pas per satisfer el nostre consum: aquell mateix any se’n va exportar el 82,5 %, un altre percentatge en ascens constant. Aquestes i la resta de dades d’aquest article s’han obtingut de fonts oficials: la FAO, el Ministeri...

Aquest contingut és només per a subscriptores. Si vols llegir-lo, dona suport al projecte i fes-te subscriptora

Article publicat al número 588 publicación número 588 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU