Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El moviment juvenil i estudiantil crida a la mobilització unitària davant el judici de l'1-O

Universitats per la República amb el suport d'altres entitats juvenils i estudiantils han fet una roda de premsa per denunciar la repressió de l'Estat i anunciar mobilitzacions, sota el lema “no és un judici, és una vergonya”

Roda de premsa d'Universitat per la Republica per la campanya "No és un judici és una vergonya" | Victor Serri

Quan falta només un dia perquè comenci el judici a l’1-O, el moviment estudiantil endega la campanya “no és un judici, és una vergonya”. Davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que segons l’Estatut de Catalunya, hauria de ser l’encarregat de jutjar els exmembres del Parlament, han fet una roda de premsa unitària per denunciar “l’atac a la democràcia” i “l’embat repressiu” que es viu a Catalunya des de fa més d’un any i anunciar mobilitzacions que arrencaran amb una encartellada a tots els campus el pròxim 13 de febrer. Així mateix, donen suport a les convocatòries unitàries que desenes de personalitats i membres de col·lectius socials i polítics van anunciar el dijous passat 7 de febrer.

En aquesta ocasió, la iniciativa està impulsada per Universitats per la República però compta amb l’adhesió del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Jovent Republicà, l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), la Joventut Comunista de Catalunya (JCC), Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), Arran, La Forja, la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC), L’Eina i Pagesia Jove per la República. Núria Marín i Núria Nieto, portaveus d’Universitats per la República han recordat casos com el de la sentència de La Manada, els joves d’Altsasu o el judici a l’actor Willy Toledo, com a “exemples simptomàtics d’aquesta justícia política”. Alhora, i després de la manifestació convocada ahir per la dreta i l’extrema dreta a Madrid, han subratllat que les acusacions contra els polítics i els líders socials catalans no només venen per part de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat, sinó per part del “partit feixista” Vox: “el feixisme ataca on hi ha democràcia, ataca on hi ha dissidència, ataca on hi ha llibertat”.

Les portaveus d’Universitats per la República a la roda de premsa davant del TSJC / Victor Serri |Victor Serri

 

“Ens estan jutjant a tots”, ha recordat Marín, i per això, “els estudiants seguim plantant cara”. El moviment estudiantil va tenir un gran protagonisme durant les mobilitzacions prèvies a l’1 d’Octubre del 2017. El 22 de setembre van ocupar l’edifici històric de la Universitat de Barcelona per reclamar la celebració del referèndum, que van anomenar Caputxinada 2017. A més d’activitats diverses, van muntar taules per informar la gent del lloc on havien de votar. Per l’aniversari de l’1-O, es va convocar una vaga estudiantil amb un gran seguiment sota el lema “Ni oblit ni perdó”.

Coincideixen amb els col·lectius socials i polítics que van fer la roda de premsa la setmana passada amb què “ni votar, ni debatre, ni mobilitzar-se són cap delicte”, i per tant, adverteixen que ho seguiran “defensant, pacíficament i massiva als carrers”. A més de l’encartellada del dia 13 de febrer, des d’Universitats per la República han anunciat que el 21 de febrer secundaran la vaga convocada per la Intersindical i el 14 de març faran un acte de denúncia de la justícia espanyola a la UAB.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU