Seixanta hores de treball comunitari per penjar una pancarta en suport a Pablo Hasel a la seu del PSC de Lleida. És la condemna per un delicte de violació de domicili que ha imposat el Jutjat de Menors número 1 de la capital del Segrià després de la denúncia de la Fiscalia a un dels membres de la plataforma solidària amb el cantant de rap represaliat pel contingut de les seves lletres. Els fets es remunten al matí del 22 d’octubre de 2018 quan, segons l’escrit de la sentència, el jove ara condemnat –que en aquell moment era menor d’edat– “posat de comú i previ acord amb almenys dotze persones” va entrar a la seu del partit sense autorització i es va dirigir a la primera planta, on es va exhibir una pancarta des d’un balcó on es podia llegir “lluitem pels drets i les llibertats democràtiques. Pablo Hasel llibertat”. El jove va admetre aquests fets durant el judici, però va negar l’existència d’empentes o violència física, tal com van assegurar algunes treballadores i membres del partit a la seu judicial.
La magistrada entén que les declaracions de les treballadores del partit i dels agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Lleida que van acudir a l’edifici “constitueixen una prova de càrrec suficient per desvirtuar la presumpció d’innocència del menor”
La magistrada titular del jutjat entén que les declaracions de les treballadores del partit, dels agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Lleida que van acudir a l’edifici “constitueixen una prova de càrrec suficient per desvirtuar la presumpció d’innocència del menor”. En canvi, resta valor als testimonis de la defensa “per estar sent investigats en la jurisdicció penal d’adults pels mateixos fets, reconeixent un d’ells ser amic de l’acusat, circumstàncies que resten credibilitat al seu testimoni”. D’altra banda, la defensa emmarcava l’acció en el dret a la protesta però, per la jutge, “dels fets es desprèn clarament que la finalitat no era simplement la de penjar la pancarta, sinó la de penjar-la precisament a la seu del partit socialista, el que de per si suposa la intenció de violar la intimitat del seu domicili”.
Després que s’hagi fet pública la sentència, des de la plataforma solidària amb Pablo Hasel han explicat que no els ha sorprés la condemna: “creiem que aquesta sentència és conseqüència de la falta de drets i llibertats, que és el que es demanava amb l’acció de la pancarta”, ha explicat un dels seus integrants a aquest mitjà. I afegeix que continuen “exigint la llibertat de Pablo Hasel, l’amnistia total de tots els presos, sigui quin sigui el seu mètode de lluita”. “Aquesta condemna demostra que el nou govern espanyol continuarà amb la repressió”, conclouen.
Des de la plataforma també han informat que tres membres del col·lectiu van ser citats com a imputats pels mateixos fets pel Jutjtat d’Instrucció número 3 de Lleida dies després del judici al menor ara condemnat. A les tres persones, que eren majors d’edat en el moment dels fets, se’ls imputen els delictes de desordres públics, violació de domicili, coaccions i maltractament d’obra i en l’actualitat es troben a l’espera de rebre la petició de penes per part de la Fiscalia.