Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Els mercats de pagès tornen després d'un mes lluitant per reobrir

Barcelona, Prats de Lluçanès, Manlleu, Torelló o Bellver de Cerdanya han sigut els darrers municipis en tornar a permetre aquest tipus d'activitats

Els mercats de pagès a l’aire lliure s’estan tornant a posar en marxa en la majoria de municipis catalans. A causa de la crisi de la COVID-19, molts ajuntaments d’arreu del territori, entre ells els de les principals ciutats i capitals de comarca, van prendre, ara fa un mes, la decisió d’aturar els mercats de pagès a l’aire lliure. Barcelona, Prats de Lluçanès, Manlleu, Torelló o Bellver de Cerdanya han sigut els darrers municipis en tornar a permetre aquest tipus d’activitats.

Tanmateix, les mesures decretades pel govern no n’expliciten la prohibició. De fet, la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior va establir el passat 3 d’abril les condicions específiques per a la realització de mercats no sedentaris. Des de la Unió de Pagesos de Catalunya, recorden que impedir els mercats d’aliments bàsics a l’aire lliure “contravé la resolució del Departament de Salut, el Reial Decret d’estat d’alarma i el Reial Decret que regula la venda directa de productes peribles i a més perjudica la pagesia i la ciutadania pel fet que entorpeix l’accés als aliments”. La gran majoria de productors d’aliments de proximitat depenen econòmicament d’aquest tipus de comerç i el fet d’haver estat un mes sense la possibilitat de vendre ha perjudicat els seus negocis, molts d’ells familiars, obligant-los a emmagatzemar la collita i en alguns casos a desfer-se’n.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!