Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Formatge de bon fer, bona llet cal menester

El formatge és un aliment fresc o madurat fet, a casa nostra, a partir de la quallada de la llet de vaca, de cabra o d’ovella. El quall pot ser d’origen animal –provinent de l’estómac dels ruminants–, d’origen microbià o d’origen vegetal

FOTOGRAFIA | Victor Serri

La paraula prové del llatí caseus formaticus (formatge emmotllat). El segon mot deriva del verb formo (donar forma o afaiçonar). L’arqueologia ha identificat troballes com estris de fang cuit utilitzats com a motlles de formatge des de l’època neolítica, és a dir, a l’inici del sedentarisme i l’explotació humana de certs animals. El formatge és un aliment fresc o madurat fet, a casa nostra, a partir de la quallada de la llet de...

Aquest contingut és només per a subscriptores. Si vols llegir-lo, dona suport al projecte i fes-te subscriptora

Article publicat al número 580 publicación número 580 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!