“Seguim dempeus en defensa de l’educació pública.” Així ha respost avui la Coordinadora d’Assemblees de la UdL davant l’anunci de què la Fiscalia hagi obert diligències contra vuit estudiants per un presumpte delicte contra “el dret de reunió”.
El passat 3 de maig, aquestes activistes van irrompre a la conferència del president de la Fundació Telefónica, Luis Solana, amb la pancarta “Fora empreses privades de la Universitat”. Posteriorment, el rector Roberto Fernández va decidir suspendre l’acte i va recriminar “l’actitud antidemocràtica” de les estudiants, davant una audiència de vint persones –segons la Coordinadora d’Assemblees– i una setantena –d’acord amb la premsa local.
“En un context de mercantilització de l’educació i de precarització de les nostres vides, l’acte era infame i la protesta legítima, per molt que actuï la Fiscalia”, segons Adrià Cluet, de l’Assemblea de Lletres
Segons que ha fet públic el diari Segre, la Fiscalia ha actuat d’ofici per vulnerar el dret de reunió i ha demanat als Mossos d’Esquadra una investigació sobre els fets. La Coordinadora d’Assemblees assegura no tenir constància que s’hagi obert el cas als jutjats; fins aquest migdia no s’havien pronunciat sobre l’anunci del Ministeri Públic.
Relació tensa amb el rector
“En un context de mercantilització de l’educació i de precarització de les nostres vides, l’acte era infame i la protesta legítima, per molt que actuï la Fiscalia”, ha defensat Adrià Cluet, membre de l’Assemblea de Lletres.
Sobre el presumpte delicte contra el dret de reunió del públic assistent, la Coordinadora ha denunciat que s’utilitzi “una conquesta civil de la lluita antifranquista” per blindar “l’augment del sector privat” dins la Universitat. Cal destacar que la relació entre el moviment estudiantil i el rector Roberto Fernández és tensa, arran de les actuacions policials durant una tancada al rectorat el curs passat.