Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Nova vaga de fam al CIE de Barcelona per denunciar tres agressions policials

| Sergi Pujolar

autoría:Redacció Directa

Tres agressions de la Policia Nacional espanyola a tres persones del CIE de zona franca de Barcelona en els últims dies. Aquesta és la situació que denuncien els interns del centre a través de converses amb la plataforma Tanquem els CIE, que els han pogut visitar aquesta tarda. Com a conseqüència, 28 persones han començat una vaga de fam per protestar contra la situació que es viu dins dels murs, segons la informació recollida pel col·lectiu.

L'última de les agressions es va produir ahir, segons els dos interns que han parlat amb la comissió de visites de la plataforma. Segons el seu relat, en acabar l'hora de sopar i pujar cap a les cel·les, un intern de nacionalitat marroquina va sol·licitar dutxar-se i com a resposta, va rebre cops per part d'un agent. A continuació, el va portar davant la garita de vigilància nocturna, on quatre policies van continuar donant-li cops de puny i bufetades. Com a conseqüència, l'home té forts dolors a l'oïda i el pit, però no ha rebut assistència mèdica fins avui a la tarda, segons el relat dels seus companys d'internament.

Com a conseqüència d'una de les agressions, un home té forts dolors a l'oïda i el pit, però no ha rebut assistència mèdica fins avui a la tarda, segons el relat dels seus companys d'internament

La vaga de fam també està motivada per la situació d'un intern d'origen senegalès. L'home va voler fer una instància per demanar la deportació al seu país, però li van denegar la possibilitat de fer-ho, segons el relat d'un dels interns. Com a resposta es va negar a menjar, però va ser obligat a fer-ho. En pujar a les cel·les, va rebre una pallissa i va ser aïllat de la resta d'interns. Les dues persones amb les quals ha pogut parlar Tanquem els CIE també parlen d'un noi marroquí de 23 anys que va rebre tres cops de porra a l'esquena per part d'un agent quan recollia les seves coses només despertar-se el dia que va ser deportat.

Les 28 persones en vaga de fam s'han reunit amb el sotsdirector del centre aquest migdia, que els hauria intentat convèncer d'abandonar la protesta, però els interns s'hi han negat. Des de la plataforma Tanquem els CIE denuncien "aquest clima de violència, provocació i impunitat, on es violen sistemàticament els drets de les persones internades".
 

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!