Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Tres vaixells noliejats per l'Estat atraquen a Barcelona i Tarragona per acollir les forces policials espanyoles

Furgonetes del Cos Nacional de Policia fent cua per entrar a la nau 'Rapsody' | Portuarios CNT

Un vaixell de la companyia Grandi Navi Veloci ha atracat aquest matí al Port de Barcelona. Una font ha assegurat a la Directa que hi han viatjat 1.800 “uniformats”, sense concretar si es tracta de Guàrdia Civil o Cos Nacional de la Policia espanyola, tot i que altres fonts apunten a què serviria per allotjar agents que ja són a Catalunya. Així mateix, fons portuàries de Tarragona han informat que acaba de noliejar un vaixell de la mateixa companyia, per instruccions de l’Estat espanyol, en el marc de l’operació policial contra el referèndum.

El Port de Barcelona ha confirmat la presència de la nau Rhapsody a les instal·lacions portuàries, al Moll Lepant, i ha assegurat haver rebut un escrit oficial informant de què es tracta d’un “vaixell d’Estat”. Un treballador assegura que avui matí cap a les sis i mitja nou vehicles de la Guàrdia Civil circulaven per al zona i que la nau serviria d’hotel per als agents. El model de vaixell té una capacitat per a 2.448 passatgers i 717 vehicles.

En el cas de Tarragona, la nau es troba al moll d’Andalusia. Segons la secció sindical de la CNT dels amarradors del Port de Barcelona, un segon vaixell, amb el nom de Moby Dada, hauria arribat per la tarda a l’àrea portuària i hauria atracat al moll del Príncep d’Espanya. A última hora del vespre, aquesta secció sindical ha fet córrer una fotografia per les xarxes socials en les quals es pot veure furgonetes del Cos Nacional de Policia fent cua per entrar a la bodega del vaixell Rhapsody (el que és atracat des del matí).

Reunida en assemblea, la Coordinadora d’estibadors de Barcelona ha decidit aquest matí no proveir els vaixells que allotgen cossos de seguretat de l’Estat, “en defensa drets civils”. El secretari de l’organització, Josep Deop ha explicat a la Directa que mentre duri “aquesta situació d’excepcionalitat”, no hi col·laboraran. De moment, es neguen a descarregar un parell de contenidors de l’embarcació Rhapsody. Els estibadors del Port de Tarragona decidiran al migdia si operen al vaixell noliejat pel govern espanyol.

Des de premsa del Cos Nacional de Policia, en un primer moment, només han transmès a la Directa que no tenen “cap notícia al respecte”, però a la tarda, ja han confirmat que efectivament, les embarcacions servirien per allotjar tant Guàrdia Civil com Policia Nacional espanyola. Aquests dies s’ha posat al descobert que els agents del Cos Nacional de Policia s’estan allotjant a hotels i els membres de la Guàrdia Civil a dependències buides de les casernes catalanes. Dimarts, precisament, més de 600 persones es van concentrar davant l’hotel Gaudí del centre de la ciutat de Reus, on s’hi allotgen policies.

La notícia coincideix l’anunci del Ministeri de l’Interior, mitjançant una nota de premsa, de suspendre els permisos de vacances  de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia, des d’avui fins el cinc d’octubre. La companyia, contractada pel Govern espanyol, Grandi Navi Veloci, és una de les principals empreses de navegació italianes i està administrada per Fabrizio Franco Domenico. El seu propietari és Gianluigi Aponte.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;