Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Noves narratives per presentar vells formats renovats

La ‘Directa’ presenta el nou paper, ara de periodicitat mensual, en un acte inspirat en el format televisiu ‘Late Night Show’ a l’Ateneu Popular Nou Barris de Barcelona

Música en directe, sofàs, cadires, plantes, micròfons de diadema, humor, entrevistes, projeccions diverses i un duet de presentadores potents. Tots els elements per a fer lluir un programa televisiu en directe. I sí, no ho havíem fet mai, però vam decidir que el moment s’ho mereixia. La Directa canvia d’etapa, segueix endavant sense deixar de mirar enrere de reüll, perquè és important mantenir les arrels i l’essència dels inicis, però adaptant-nos, camaleònicament, al context social, polític i d’hàbits actual. I aquesta filosofia de voler-se adaptar, però també voler que s’adaptin a la Directa és el que hem tornat a fer una vegada més.

La ‘Directa’ canvia d’etapa, segueix endavant sense deixar de mirar enrere de reüll, perquè és important mantenir les arrels i l’essència dels inicis, però adaptant-nos, camaleònicament, al context social, polític i d’hàbits actual

Més paper. Amb més pàgines, millor disseny, més profunditat, més frescor i en general més temps per assaborir la publicació. El canvi a mensual ens permet seguir fermes amb el paper, que en èpoques hiperdigitalitzades i de consum frenètic, suposa una mena d’ancoratge, de seguretat, de caliu. Mentre la pantalla és ràpida, sorollosa, lumínica, encisadora, volàtil i ansiosa, el paper es manté pacient i tranquil, sobre la taula, amb una seducció de constància i perpetuïtat. Volem que la Directa estigui present en la teva rutina, que sigui fidel, que no desaparegui amb un sol clic o després d’un ràpid scroll.

Per presentar aquesta dansa entre formats on s’encabeixen diferents maneres de fer periodisme, vam decidir apostar per un format que no és còmode per a nosaltres. Havia de ser fresc i rigorós, com el que pretenem fer amb la nova Directa mensual. Havia de ser atractiu, interessant, captivador, però no banal, ni superficial. Havia d’emocionar i sobretot havia de quedar clar quines són les grans temàtiques periodístiques que pretenem que quedin impreses al paper. I d’això en va sorgir el Late Night Show Directa amb Tere Albero i Sara Borrella, dues col·laboradores que no van dubtar a acceptar la proposta des del primer moment.

L’acte va lluir gràcies al fil musical de la banda Delickites i del control de llum, so i regidoria per part de les professionals de l’Ateneu Popular de Nou Barris

L’acte va lluir gràcies al fil musical de la banda Delickites i del control de llum, so i regidoria per part de les professionals de l’Ateneu Popular de Nou Barris. De forma excepcional, la barra de begudes d’Alterevents es va traslladar entre el públic, acompanyant-lo mentre seia per grups al voltant de taules, simulant tot plegat un ambient de bar. Tot, per poder gaudir amb calma dels monòlegs de les presentadores, de les entrevistes a Jesús Rodríguez i Walaâ Hechach, de les aparicions de Patricia Dopazo, de l’entrevista a Proyecto Una i el monòleg d’Eva Ortega Puig.

L’acte ha quedat enregistrat i penjat en la part perenne d’internet, al canal de Youtube i al web de la Directa, amb aquesta mateixa peça, per tal que totes les que no van poder-lo gaudir, ho puguin fer des d’on vulguin i quan millor els hi sembli. A més, seguirem fent actes per a presentar la nova publicació mensual, com el que aviat es farà a l’Espai Comú de València, organitzat amb les companyes de la llibreria La Repartidora.

Per molts més anys i més etapes.
Llarga vida a la Directa.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!