Drets

Vides travessades pel racisme institucional

Més de 200 veïnes i persones vinculades a entitats i col·lectius antiracistes de la ciutat de Barcelona es van apropar per donar suport a la Tancada Migrant el passat dimecres, on es va denunciar la situació que pateixen persones migrants i refugiades
La Tancada Migrant va començar el passat dissabte 21 d'abril a l'antiga escola Massana, situada a la plaça de la Gardunya del barri del Raval
Paco Freire

"Ni un pas enrere pels drets de les persones migrants". Amb aquesta frase es donava el tret de sortida a l'acte que es va celebrar el passat dimecres davant de l'antiga escola Massana, que va aplegar a persones migrants i refugiades, col·lectius antiracistes i decolonials i altres veïnes de la ciutat que volien donar suport i caliu a la trentena de persones que des del passat dissabte ocupen aquest edifici ubicat a la plaça de la Gardunya del barri del Raval. 
Després de llegir el manifest amb les deu reivindicacions de la tancada en castellà, àrab i urdú, més d'una vintena de persones de diferents col·lectius van passar per l'escenari per fer diversos parlaments i denunciar la llei d'estrangeria. Alhora, demanaven a les institucions mesures concretes i bàsiques per a les persones migrants i refugiades, com són: l'obtenció dels papers sense la necessitat d'un contracte de quaranta hores, l'empadronament sense domicili fixe, l'obtenció de la nacionalitat sense examen, la sanitat universal per tothom i la despenalització de la venda ambulant. L'acte concloïa amb la convocatòria d'una manifestació per aquest pròxim dissabte a les 18 h -que s'iniciara des de l'edifici de la Tancada- i l'avís d'Enrique Mosquera, portaveu de Papeles para todos y todas, que "el tancament no té un termini, estarem aquí fins que aconseguim les nostres demandes". 

Després de l'acte, la Directa va entrevistar algunes de les persones que participen o donen suport a la Tancada, i que estan travessades pel racisme institucional d'una manera o altra. En aquest vídeo ens expliquen i fiquen rostre a les reivindicacions, relatant les seues vivències personals, i com les polítiques i legislacions vigents -tant les municipals com les estatals- dificulten el seu dia a dia.
 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades: