En aquest número, activistes i juristes analitzen els impactes dels llargs processos judicials en què el procés esdevé la condemna. Mesures cautelars que s’eternitzen, sentències que arriben una dècada més tard i indults que s’encallen al Consell de Ministres. Parlem amb encausades i lletrades de la defensa d'”Aturem el Parlament”, Som 27 i més, de la vaga general del 29 de març de 2012, de la lluita contra la MAT a la Vall d’Albaida, de la plataforma contra el pla Caufec i de les accions contra la turistificació a Palma. Especialistes en dret ens ofereixen les claus per entendre el perquè d’aquestes dilacions. Entrevistes de David Bou i Jesús Rodríguez, amb fotos de Victor Serri i Bart Grugeon. La il·lustració de la portada va a càrrec d’Esther Aguilà i la gràfica del reportatge l’ha elaborat Pau Fabregat.
L’exgimnasta Gervasio Deferr parla de la seva carrera professional amb Clara Basiana. L’entrevista a la seu del Club Gimnàstica la Mina Gervasio Deferr, on assegura que ja és feliç si ajuda a “canviar-li la vida a una única persona”. Fotografies de Sarai Rua.
“Suposem que els liberals tenen raó”, un article de Xavier Garcia, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa, amb il·lustració de Guillem Arderius. A més, l’artista i filòloga Elvira Prado-Fabregat reflexiona sobre la televisió global i el mal son. Amb il·lustració d’Emma Casadevall.
El projecte Eixarcolant promou des de l’any 2016 la recerca i el coneixement de les més de 500 varietats de plantes silvestres i comestibles dels nostres boscos. Un reportatge d’Andreu Tarrés amb fotografies d’Elena Bulet.
L’anàlisi internacional l’escriu Berta Camprubí i ens parla de la resposta militar a la revolta social a Colòmbia. A més, Nacho Ibáñez analitza la situació del Txad després de la mort al front de guerra del president Idriss Déby. I completem la secció amb un reportatge d’Oriol Andrés al voltant d’una nova política restrictiva cap a les refugiades sirianes a la Unió Europea.
A la secció cultural Guille Larios viatja fins al moviment contracultural de les rave, les festes lliures que sacsejaven Anglaterra i Escòcia a finals del segle passat. Fotos de Molly Macindoe i Vinca Petersen.
El “Malalletra” l’escriu Arnau Plana i l’acompanya el dibuix d’Arnau Ledesma, i les ressenyes culturals a càrrec d’Aïda Camprubí, Marta P. Santos i Misael Alerm.
Àlex Romaguera repassa la història de Jamal Mouna. Aquest activista rifeny fa cinc mesos que viu al Vendrell. Ha demanat l’estatus de refugiat polític i denuncia els abusos i les vulneracions del règim monàrquic marroquí. Fotografia d’Axel Miranda.
Suplement de ‘La Zona’
En aquesta edició hi trobareu també un suplement informatiu de setze pàgines sobre el nou mercat digital de l’Economia Social i Solidària, La Zona –en col·laboració amb Opcions i l’agència Talaia. La portada i el disseny és obra de Maria Conill, amb reportatges de Roger Jiménez sobre la bicimissatgeria cooperativa i de Laura Masó per donar veu a les alternatives de consum. També hi podeu llegir una entrevista a Marie Faye, presidenta i sòcia fundadora de Diomcoop, un article de Sara Montesinos (Agència Talaia) sobre els impactes del consum irresponsable en el Sud Global i la població migrada, les opinions de Montse Santolino, Nazaret Castro i Ivet Eroles Palacios, així com una guia de consum i una explicació detallada del projecte La Zona de la mà de Joana Ariet (Opcions).