Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Memòria viva de l’acció directa

Un molt bon resum de la lluita dels grups armats europeus, i ajuda a entendre el perquè de l’apaivagament de la intensitat revolucionària que començà, força clarament, a partir dels anys vuitanta

Jann-Marc Rouillan (Aush, Estat francès, 1952) és conegut a la majoria de cercles militants i d’espais conscienciats; va participar en la formació del MIL i els GARI, i més tard d’Acció Directa, grup armat que feu actuacions sobretot a l’Estat francès i en altres punts d’Europa en aliança amb la majoria de les organitzacions combatives post Maig del 68 italià.

El llibre Acció Directa. Crònica política d’una lluita armada narra els anys de lluita del grup revolucionari francès, des del moment fundacional fins a la detenció de Rouillan i la resta de companyes per la policia. La història s’acompanya amb anàlisis crítiques del mateix autor, en què, amb l’ajuda que dona el pas del temps, repassa les febleses i les fortaleses de l’organització i procura entendre els errors –fossin estratègics o de perspectiva– que els dugueren primer a un cert aïllament social i, finalment, a la presó.

El llibre és un molt bon resum de la lluita dels grups armats europeus, i ajuda a entendre el perquè de l’apaivagament de la intensitat revolucionària que començà, força clarament, a partir dels anys vuitanta.

Article publicat al número 525 publicación número 525 de la Directa

LLIBRE

'Acció Directa. Crònica política d’una lluita armada'
Jann-Marc Rouillan
Tigre de Paper, 2020
384 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!