Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Esmena no total a la policia

Alex S. Vitale, professor de sociologia al Brooklyn College, presenta una aguda reflexió sobre el rol de les forces d'ordre tot i que, més enllà de demanar reformes profundes, no arriba a plantejar la seva desaparició

| Arxiu

Alex S. Vitale, professor de sociologia al Brooklyn College, ha teixit una crítica contra la policia al llibre La fi del control policial. Vitale exposa que la lluita contra el narcotràfic, l’anomenat terrorisme islamista, els moviments migratoris, la prostitució, les bandes, les persones sense llar, els moviments polítics alternatius, etcètera, copen la major part del pressupost que els Estats Units destina a la policia, sense que cap d’aquestes realitats socials s’hagi abolit, malgrat que els pressupostos i els equipaments que s’hi destinen són cada vegada més elevats. El llibre denuncia la creació de la policia com a eina que garanteix la subsistència del poder; desmunta amb dades i fets la falsa necessitat de l’acció policial en cadascun dels seus àmbits d’acció i, cosa més important, esbossa alternatives plausibles de caràcter no punitiu per a cadascun dels problemes.

El llibre, pensat per al debat públic, és interessant i esclaridor, malgrat que, com també passa a casa nostra, li costa afirmar amb fermesa que en el fons hi ha alternatives reals a la policia i, més enllà de demanar reformes profundes, no arriba a plantejar la seva desaparició.

Article publicat al número 539 publicación número 539 de la Directa

LLIBRE

La fi del control policial
Alex S. Vitale
Tigre de Paper
2021
300 pàgines

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU