Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La plataforma No a la Copa Amèrica portarà la manipulació de dades a l'oficina Antifrau

Portaveus de les entitats crítiques han comparegut en roda de premsa al Race Village de la Copa Amèrica, en reacció a les informacions publicades per la 'Directa' que demostren com s'han falsejat els índex d'audiència i les dades de visitants. Han avançat que també sol·licitaran una auditoria a la Sindicatura de Comptes

La càmera i l’arc d’accés al Moll de la Fusta que serveixen per fer el recompte de l’assistència al Race Village | Victor Serri

Matí de reaccions a les informacions publicades per la ‘Directa’ en la seva edició en paper de 9 de setembre. Dos portaveus de la plataforma No a la Copa Amèrica han comparegut davant dels mitjans de comunicació per mostrar la seva “indignació” davant de la confirmació que les dades que fins ara s’havien publicitat de l’esdeveniment són falses. La roda de premsa s’ha fet sota l’arc d’accés a la Race Village de la Copa Amèrica que hi ha a tocar de la passarel·la del Maremàgnum.

Albert València ha sentenciat que “la Copa Amèrica és un frau i una estafa”. En aquest sentit ha afegit que “a ciutats com Auckland, València, Bermuda i San Francisco vam veure com l’impacte de visitants i econòmic havia estat pràcticament nul i, tot i així, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat van comprar les previsions dels organitzadors de manera acrítica sense uns informes independents que ho contrastessin”.

Clara Tur i Albert València han fet una crida a manifestar-se el proper 13 d’octubre, una mobilització convocada en l’epicentre de la fase final de la competició

Clara Tur, també portaveu, ha volgut recordar la fotografia de presentació de la Copa Amèrica d’ara fa dos anys (amb Pere Aragonès, Ada Colau, Jaume Collboni i Roger Torrent), i ha criticat que “ens sembla molt perillós que totes les administracions i gairebé tots els partits polítics hagin participat d’aquesta estafa, ara els demanem que ens expliquin si han estat enganyats, si s’han deixat enganyar i si amb tots els mitjans tècnics i jurídics al seu abast no van poder qüestionar les dades dels organitzadors”. Per últim, ha qualificat de “greu” que la Universitat Pompeu Fabra “comprés aquestes dades sense cap tipus de verificació”.

Des de la plataforma, a més, han anunciat que portaran aquestes informacions a l’Oficina Antifrau i a la Sindicatura de Comptes, per tal que determinin “qualsevol irregularitat”. Tur i València han fet una crida a manifestar-se el proper 13 d’octubre, una mobilització convocada en l’epicentre de la fase final de la competició.

En el camp de les reaccions polítiques, l’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau en una entrevista a Els Matins de TV3 s’ha mostrat “decebuda per com està evolucionant la Copa Amèrica” i ha dit que li fa “ràbia” que no s’estigui desenvolupant en el marc acordat ara fa dos anys. Ha avançat, a més, que des del grup municipal dels Comuns es demanarà explicacions a l’alcalde Jaume Collboni per les informacions conegudes avui. La diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, Laure Vega, ha asseverat que les “dades falses s’han fet servir per aconseguir beneficis, com subvencions i exempcions fiscals” i ha obert la porta a iniciar accions legals contra l’organització.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!