Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Nou anys de periodisme a peu de carrer, de Directa al País Valencià

Una tardor més la Directa suma anys d'existència i resistència al País València i aquest any ho fa en un moment on dues membres són citades a judici acusades d'un delicte d'usurpació mentre estaven treballant

#FemDirectaPV és un lema que recuperem cada octubre. És un lema per defensar la necessitat de fer un periodisme en valencià, d’arrel cooperativa i transformadora i que funcione com altaveu de les lluites que travessen el nostre territori. Fem Directa País Valencià vol dir ser l’alternativa comunicativa de municipis i comarques. Vol dir poder ser.

Fa nou anys que un grup de companyes van decidir sumar per aconseguir que la societat deixara de patir el silenci, la manipulació, l’obstrucció i la desinformació que es donava al País Valencià. Com cada any, un cop més celebrem seguir a peu de carrer tot i les adversitats trobades també en forma de repressió.

Nou anys de periodisme a peu de carrer, de Directa al sud dels Països Catalans, al País Valencià són nou anys de tornar a la comunitat allò que d’ella ix.

I aquí seguim, preparant els 10 anys i demanant que us sumeu, que us subscrigueu, per poder seguir sent.

No obstant, aquesta celebració arriba en un context on ens cal seguir dient que a més repressió, més periodisme. I és que dues periodistes de la ‘Directa’ van ser identificades mentre treballaven cobrint l’alliberament d’un edifici de la Fundació Bancaixa. Després d’això, van ser sancionades argumentant que havien baixat de la vorera i encara mesos després han estat citades a judici acusades d’un delicte d’usurpació.

Des de la Directa, i per la llibertat de premsa, demanem l’arxivament d’aquesta causa totalment arbitrària. Seguirem fent periodisme al País Valencià!

*Encara amb algunes còpies de les làmines ‘Periodisme que crea comunitat’… Les 10 primeres subscripcions s’enduran una làmina dibuixada per la il·lustradora Paula R. Zapata i serigrafiada als tallers de David Vander a València.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU