Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Periodisme que crea comunitat

Aquest dilluns, 18 de setembre, el nucli de treball de la 'Directa' al País Valencià llancem una campanya per tal de defensar la necessitat de fer un periodisme en valencià, d'arrel cooperativa i transformadora i que, com a altaveu de les lluites que travessen el nostre territori, permet crear comunitat. Entre el 18 de setembre i l'1 d'octubre, les subscripcions paper + web rebran una làmina, dibuixada per la il·lustradora Paula R. Zapata i serigrafiada als tallers de D. Vanderh a València

| Paula R. Zapata

Lluites, cultura popular, narratives, memòria, territori, país, països, comunitat. Això és el que ens construeix i el que intentem construir amb vocació de contribuir a la transformació social des del periodisme. Un periodisme que, com a altaveu de cada una de les lluites que han travessat i travessen el nostre territori i les nostres vides, crea comunitat.

Una comunitat al voltant d’un nom, però també entorn territoris concrets dels Països Catalans. Celebrem que el nucli al País Valencià es consolida cada dia més fent ja 8 anys que corre. El nucli, des de molts eixos, ha aportat per fer gran aquesta família. Una família que és comunitat, la qual pensa junta, balla junta, treballa junta, participa del carrer junta… Així hem volgut plasmar-ho en una campanya que avui comença per donar pas a un exercici de memòria i empoderament col·lectiu.

Aquesta campanya comptarà amb dos moments clau. El primer, el regal d’una làmina per a persones que se subscriguin del 18 de setembre a l’1 d’octubre. A la il·lustració podem veure gent llegint, escrivint, estimant-se, ballant, treballant la terra, manifestant-se. En definitiva, vivint i creant comunitat. La làmina està feta per Paula R. Zapata i serigrafiada als tallers de David Van der Hofstadt a València.

I com les imatges expressen i comparteixen memòria, ens posicionen, també celebrarem un acte sobre el poder transformador de les arts gràfiques. Sota el títol “Imatges que creen comunitat”, el nucli del País Valencià ens convoca el dissabte 21 d’octubre a les 12:00 h a Ca Revolta (carrer de Santa Teresa, 10, València). La jornada començarà amb una taula rodona amb Clara-Iris Ramos, il·lustradora i grafista; Eixa, il·lustradora, i Carles Vercher, treballador gràfic. Aquesta serà moderada per Paulapé, il·lustradora, membre de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana – APIV i codirectora de Baba Kamo, festival i fira del llibre il·lustrat.

L’acte continuarà amb un dinar comunitari elaborat per La Mandràgora, un taller de serigrafia amb D. Vanderh i Paula R. Zapata a partir de les 16:00 h i música i PD per a amenitzar la jornada.

No dubtis més, participa d’aquesta comunitat, participa dels actes, de la campanya. Subscriu-te a la Directa i aconsegueix aquesta làmina feta especialment des del País Valencià.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!