Un grup d'inversió francès compra sis blocs al Poblenou de Barcelona

Ampliem el mapa interactiu de blocs adquirits per fons d'inversió més de deu nous casos. Sis d'ells corresponen als números 17, 19, 21 i 23 del carrer Badajoz i el 136 i 139 de Doctor Trueta
Gemma Garcia 01/08/2017

L'Ajuntament de Barcelona feia pública la setmana passada la compra dels edificis 7, 9 i 11 del carrer Lancaster, al barri del Raval de Barcelona. L'objectiu: evitar que les 41 famílies que hi viuen siguin expulsades si algun fons d'inversió compra els blocs, a través de no renovació de lloguers o pressions, com ha denunciat Shiplu Ahmed, l'únic veí que resisteix al número 13, un bloc en mans d'MK Premium. Segons les últimes informacions, el grup Socinvest Amistad SL –participada pels israelians Eran Meshorer i Yehoshua Greenblatt, el primer d'ells investigador universitari a la Universitat Hebrea de Jerusalem- haurien signat un contracte d'arres amb MK Premium per adquirir l'immoble, tant el número 13 com el 13 bis, amb l'objectiu de remodelar ambdós blocs i vendre'ls posteriorment. Tot i que els inversors estan a Israel, en les operacions estan representats pel també israelià Ilan Gavza i l'advocat del Bufet Leiva, Alberto Antolí.

El darrer mes, la Directa ha ampliat el mapa interactiu d'immobles de la ciutat de Barcelona adquirits per fons d'inversió i empreses inversores, moltes especialitzades en la rehabilitació

Una de freda i una de calenta. El darrer mes, la Directa ha ampliat el mapa interactiu d'immobles de la ciutat de Barcelona adquirits per fons d'inversió i empreses inversores, moltes especialitzades en la rehabilitació. Ja superen el centenar. Si bé és cert que el districte de Ciutat Vella, al centre de Barcelona, concentra una gran part dels blocs, ara també destaca el barri del Poblenou. El passat 27 de juny, l'empresa P4A Barcelona SL va comprar sis blocs dels carrers Badajoz - el número 17, 19, 21 i 23- i Doctor Trueta -136 i 139, segons informava Poblenou.org. Es tracta de diversos blocs amb una comunicació interior entre si, que conformen una única finca. El veïnat, més de 40 pisos que paguen lloguer, ja ha rebut cartes de l'antiga propietat, Siberia S.A. -una antiga fàbrica de gel situada al mateix carrer Doctor Trueta-, comunicant la venda i temen que comencin les pràctiques per fer-los fora, ja que moltes veïnes són persones grans que paguen una renda antiga.

L'empresa P4A Barcelona SL és de Jean Charles Benoit Aubert, igual P3A Barcelona SL, així com Aubert Aubert Associés (AAA), que es dedica a la rehabilitació d'edificis i dirigeix la seva filla Aurelle Colombe Angelina Aubert. A la seva pàgina web, AAA destaca els més de 25 anys d'experiència en el negoci immobiliària tant a l'Estat francès com a Barcelona, que els permet “detectar oportunitats i escollir productes de primera qualitat”. Han rehabilitat edificis residencials a Torrent de l'Olla, Sant Pere més baix i Correu Vell, entre altres.

Com va explica la Directa, les inversions israelianes han entrat amb força a la ciutat de Barcelona. El mapa incorpora un nou bloc, al carrer Torre de Damians 16, en mans de DSRA Realestate Investments de l'empresari israelià Ofir Fenster des d'octubre del 2016. Però alhora, segons l'observatori vacacional Shario.org, els xinesos encara més, que compten amb immobiliàries especialitzades en pisos de luxe. És el cas de Jilong SLU, administrada per Jilong Jiang, que segons dades del registre de la propietat, té quatre edificis residencials a Barcelona i cinc locals.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades