Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Balcon league: un any d’alta volada

Una anàlisi retrospectiva de la temporada 2022, en què es van batre rècords i consolida les Illes com a destí de preferència per al turisme volador

Ja és estiu de ple i aquesta temporada de sa Balcon League 2023 mos ha deixat set casos de moment. Bones xifres, però encara queda molt d’estiu per davant i ni es millors analistes d’aquest esport podrien arribar a predir com acabarà sa temporada, exceptuant que sempre hi ha una selecció que és candidata claríssima a es títol…

Podem aprofitar per fer una mirada retrospectiva i una crònica de com va anar sa Balcon League 2022, sa segona temporada amb més participacions de sa història, 32, només una per darrere de sa històrica edició des 2018.

Es Regne Unit va ressorgir com a claríssim guanyador amb cinc morts i cinc ferits, coronant-se amb sa seva dissetena lliga (de 22 edicions), de forma contundent, després de dos anys de sequera de títols. Tot això capitanejats per un pardal drogadíssim que a principis de maig va marcar es camí caient des d’un setè pis mentre corria de banda a banda des balcó.

Sa selecció espanyola va tornar a ocupar places de podi després de cinc anys de no ser-hi, gràcies a un gran treball en equip: cinc ferits des de poca altura.

Es Regne Unit va ressorgir com a claríssim guanyador amb cinc morts i cinc ferits, coronant-se amb sa seva dissetena lliga (de 22 edicions), de forma contundent, després de dos anys de sequera de títols

Va tancar es podi sa selecció des Països Baixos, revelació des campionat, amb dues morts: efectivitat 100 %. Varen empatar a punts amb una selecció alemanya (4 ferits) que se va veure superada, però en pis average (12 a 6), en gran part gràcies a Mourad Lamrabatte, que ell tot sol va caure 8 des 12 pisos pes seu país amb un bot amb final espectacular des d’un penya-segat.

A mitja taula, en cinquena i sisena posició, hi quedaren Polònia i Irlanda, empatades a punts. No varen poder competir en quantitat contra es grans equips, però varen deixar actuacions molt vistoses, com es qui va caure en pilota picada i es qui se va tirar perquè segons ell “el perseguien”, respectivament.

També va ser una temporada de debuts de seleccions que fins ara no havien participat mai en es campionat, com Veneçuela, Colòmbia i Noruega. Sa FBB els dona sa benvinguda i els agraeix sa participació, per petita (però no discreta) que sigui.

Sa gran decepció de l’any va ser França, una selecció que sol quedar dins es Top 4, però que només va ser capaç de presentar un ferit des d’un primer pis, i veu com se va allunyant d’Espanya a sa classificació històrica mentre que seleccions més petites com Irlanda, els Països Baixos i Itàlia li comencen a trepitjar es talons.

Fins aquí sa crònica de sa Balcon League 2022. Esperem que s’edició de 2023 sigui igual d’emocionant i encara més fructífera.

Article publicat al número publicación número de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!