Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Banco Santander vol desnonar tres famílies amb menors d'edat a Nou Barris

Avui hi ha previstos tres desnonaments al districte de Nou Barris de Barcelona que afecten propietats en mans de l'entitat bancària presidida per Ana Botín. Un dels casos és el de Julia Petronila que fa dos anys que ocupa un pis i avui és la quarta vegada que està en risc de quedar-se amb tres criatures al carrer. Tot i que es troba dins la Mesa d'Emergència, encara no té un pis adjudicat

Julia Petronila fa quatre dies que ha parit i ja té dos fills, de deu i quatre anys, a càrrec seu. Fa dos anys va arribar a Barcelona des de Madrid fugint, perquè el seu excompany, que havia estat deportat per violència masclista, tornava. “No tenia cap més possibilitat que agafar la maleta i trobar un pis on dormir amb els meus fills”, relata Petronila. L’habitatge, a l’avinguda Rasos de Peguera 112, és del Banco Santander i avui, per quarta vegada, està previst el seu desnonament.

Des que Petronila sap que podria quedar-se al carrer, ha hagut d’anar d’urgències per ansietat i no pot dormir a les nits. Sobretot, perquè per ara, no té cap alternativa. Fa un any va fer tots els tràmits, amb el suport de diverses entitats del barri, per entrar a la Mesa d’Emergència. Tot i que Filiberto Bravo, president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, assegura que la Unitat Contra l’Exclusió Residencial (UCER) -creada per l’Ajuntament de Barcelona per centralitzar la informació sobre desnonaments, mediar amb la propietat i orientar les famílies afectades sobre solucions-, va dir-los que havia estat acceptada a la Mesa, de moment, no té pis adjudicat.

El mes de novembre, diversos col·lectius en defensa del dret a l’habitatge van ocupar el Consorci de l’Habitatge de Barcelona per reclamar solucions per a les famílies amenaçades amb desnonaments, malgrat trobar-se dins la mesa d’emergència, que ha tocat sostre amb 489 casos pendents

La situació de Julia Petronila no és única. El mes de novembre, diversos col·lectius en defensa del dret a l’habitatge van ocupar el Consorci de l’Habitatge de Barcelona per reclamar solucions per a les famílies amenaçades amb desnonaments, malgrat trobar-se dins la mesa d’emergència, que ha tocat sostre amb 489 casos pendents. Tampoc ho és perquè avui estan previstos dos desnonaments més al districte de Nou Barris de Barcelona, i els dos pisos també són propietat del Banco Santander: Josmeily i un nadó que viuen al carrer Travau 37, i Reina i la seva filla de deu anys, al carrer Mas Duran 62, també de Criteria Caixa.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha denunciat en diverses ocasions que el banc obligava les famílies afectades a negociar amb terceres entitats i es negava a pactar dacions en pagament. Però el Santander també té immobles en lloguer. El 14 de juny, un home es va matar tirant-se de daltabaix d’un desè abans que la comitiva judicial arribés a l’habitatge de Cornellà. No podia fer front al lloguer del pis, propietat de la societat Quasar, de Blackstone i Banco Santander, que havien comprat els actius del Banco Popular. El passat mes de setembre, l’entitat presidida per Ana Botín va realitzar una altra operació: va arribar a un acord amb el fons d’inversió Cerberus per la venda d’una cartera de 35.700 actius immobiliaris per 2.700 milions d’euros, incloses residències.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!