Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Caminant cap a un nou web de la 'Directa'

Algunes lectores que ens seguiu a través d’internet haureu notat, des de fa uns dies, alguna cosa estranya. Doncs sí, han passat coses al web en els darrers temps, i tractarem d’explicar-vos-ho.

Durant una dècada llarga, el projecte de la Directa ha fet salts endavant. Sense deslligar-se mai de l’edició en paper, ens hem anat obrint pas en el món digital. L’octubre de 2012 va néixer el domini directa.cat, des d’on el mitjà començaria a emprendre el vol internauta. La solidesa del projecte es va anar consolidant, amb un increment de subscripcions i de visites al web, que ens van portar, l’octubre del 2014, a implementar un canvi de disseny per donar resposta a les necessitats periodístiques del moment. Des de fa dos anys, hem passat de ser una associació a consolidar-nos com a cooperativa.

En aquesta fase de transició, necessitarem l’acompanyament de les sòcies, subscriptores i les lectores. És imprescindible, com sempre, que la transició sigui transversal. El nou web representarà un salt qualitatiu, l’extensió d’unes noves ales

Aquesta evolució ens va dur a plantejar-nos una nova redefinició del web, per fer-lo més àgil, amb un disseny i una estructura que integressin millor la diversitat de continguts multiformat que produïm. Formats audiovisuals, interactius, fotogràfics, infogràfics i de text s’hauran de complementar amb una millor versatilitat. Aquest procés ja està en marxa des de fa mesos, som en la fase d’escollir el proveïdor que desenvolupi la plataforma i us anirem informant de les novetats.

Des de fa uns dies, però, l’actual web ha patit un seguit de problemes tècnics greus que ens han obligat a desactivar-lo, alhora que hem posat en funcionament una plataforma provisional que estarà activa fins que estigui enllestida la plataforma definitiva, i que anirem millorant. Hi podeu accedir a través de l’adreça directa.cat, com fins ara; hi trobareu totes les notícies, reportatges, investigacions i articles d’opinió, com fins ara, i les subscriptores rebran al seu correu electrònic la versió digital de l’edició en paper. Temporalment, però, no es podrà accedir als continguts digitals publicats abans de la data de desactivació de l’antic web. En aquesta fase de transició, necessitarem l’acompanyament de les sòcies, subscriptores i les lectores. És imprescindible, com sempre, que la transició sigui transversal. El nou web representarà un salt qualitatiu, l’extensió d’unes noves ales. Gràcies per ajudar-nos a fer que la Directa encara s’enlairi més.

Article publicat al número 455 publicación número 455 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!