Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Confia en mitjans que desconfien del poder

Del 16 de novembre al 31 de gener, promocionem tres subscripcions conjuntes amb Pikara Magazine. Aquest hivern, regala(‘t) periodisme de confiança.

| Helga Ambak

Caure, fer-se mal i no saber què fer. Dirigir-se a l’hospital i confiar en aquella persona que sap detectar on t’has fet mal i què cal fer perquè et milloris. Que es rebenti una canonada i comenci a brollar aigua dins de casa. Trucar a la persona de confiança i sentir que el caos inicial es va arreglant amb cada maniobra que desenvolupa. Que algú amb mans de seda t’arregli una peça de roba estimada. Que et cuidin la persona que més t’ha cuidat, que et reparin l’ordinador o tenir la seguretat que cada setmana tindràs el pa o les verdures dels horts a casa.

Ens sostenim en gran manera gràcies a relacions de confiança. Som interdependents. Comptem amb la professionalitat, l’experiència o l’estima d’altres per a fer la nostra vida una mica més còmoda. En això, el periodisme no n’és una excepció. Només cal saber perquè apostem.

A la Directa confiem en mitjans independents, que fan periodisme reposat, rigorós, d’anàlisi i que tenen una mirada eminentment crítica.

A la Directa confiem en mitjans independents, que fan periodisme reposat, rigorós, d’anàlisi i que tenen una mirada eminentment crítica. Confiem en l’autogestió, en els valors ètics de la publicitat, en l’organització horitzontal i en la base popular. Confiem en mitjans que desconfien del poder.

Una promoció aliada

Aquest hivern, agafem amb confiança i seguretat el braç de Pikara Magazine per impulsar-nos juntes en una campanya per atraure més subscripcions i poder continuar fent periodisme de confiança. Del 16 de novembre al 31 de gener, donem l’oportunitat de regalar(-vos) una subscripció conjunta d’un any natural a la Directa i a Pikara, amb un descompte que serà exclusiu per aquesta campanya. Podeu regalar(-vos) una subscripció al format paper, al format web o al format solidari.

  • Paper+web: Subscripció conjunta amb un 10% de descompte. Inclou tots els exemplars de la Directa en paper, l’últim anuari de Pikara Magazine en paper, accés als articles de la Directa en paper en format web, tres monogràfics en format digital de Pikara (Los imperdibles), actualitzacions setmanals del contingut publicat a Pikara Magazine (PikaraDeGolpe) i accés a descomptes en productes, promocions, sortejos i actes organitzats d’ambdós mitjans.
  • Web: Subscripció conjunta amb un 10% de descompte. Inclou l’accés als continguts del paper de la Directa en format web i PDF, edició anual de Pikara Magazine en PDF, tres monogràfics temàtics en format digital de Pikara Magazine (Los imperdibles), actualitzacions setmanals dels continguts publicats per Pikara Magazine (#PikaraDeGolpe) i accés a descomptes en productes, promocions, sortejos i actes organitzats d’ambdós mitjans.
  • Solidària: Si t’ho pots permetre, et recomanem que facis la subscripció solidària, que implica el mateix que la subscripció del paper+web, però pagues un preu més ajustat a les despeses que suposa la subscripció paper als dos mitjans.

Per aquesta campanya hem comptat amb el disseny i la il·lustració d’Helga Ambak, col·laboradora de la ‘Directa’ des de fa anys. Gràcies a ella, a banda dels materials de la campanya, hem pogut elaborar una sèrie d’objectes que acompanyen al regal de la subscripció. Si (us)regaleu el format paper+web o solidària, us enviarem una caixa amb l’últim anuari de Pikara Magazine, un monogràfic de Pikara sobre periodistes feministes, l’últim exemplar de la Directa en paper amb un reportatge sobre violències masclistes a la sanitat, una llibreta exclusiva d’aquesta campanya, una postal i uns adhesius, tot creat de la mà de l’Helga Ambak. Si (us) regaleu el format web, rebreu el monogràfic, l’anuari, la Directa i la postal en format digital.

L’extensió del periodisme feminista

Cap dels dos mitjans entenem la informació com una mercaderia per vendre i treure’n benefici, sinó que creiem en la capacitat transformadora de deixar constància de realitats ofegades, ombrejades, amagades. Després de tants anys de recorregut, ens mantenim dempeus gràcies al sosteniment d’una base popular, de moltes mans, molts caps i moltes cames. I no hem deixat que cap institució, partit polític, sindicat o gran empresa ens mossegués cap part del nostre cos. A Pikara i a la Directa, sabem que una mateixa realitat afecta a cada persona d’una manera diferent, i ens fixem justament en aquelles realitats que són víctimes i resilients d’un sistema desigual i injust.

Creiem que la perspectiva feminista és indispensable en l’exercici de relatar uns fets, analitzar-ne les causes i mirar d’assenyalar on es troben els nusos, on s’emplacen les referències i seguir mostrant la complexitat i els matisos de tota la trama.

A tot això li diem tenir una perspectiva feminista del periodisme. Creiem que és una perspectiva indispensable en l’exercici de relatar uns fets, analitzar-ne les causes i mirar d’assenyalar on es troben els nusos, on s’emplacen les referències i seguir mostrant la complexitat i els matisos de tota la trama. Des de fa temps, no tenim por d’explicitar que la mirada del periodisme és rellevant i que no implica perdre rigor periodístic. Ens reivindiquem com una pota necessària per entendre el món que ens envolta, sobretot si la informació i la mirada hegemòniques estan més mossegades que mai per grans poders. Ni a la Directa ni a Pikara ens han clavat mai queixalada, i mai ho permetrem.

Per això, per seguir relatant sense por, compta amb nosaltres.
Directa i Pikara, juntes millor.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!