Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Directa.cat: cap al 4.0

| Victor Serri

Explorem llocs del Ripollès mentre descobrim històries que ens uneixen i debatem sobre l’ordre dels passos per fer una bona paella o compartim històries passades a la vora del foc. Així és com treballem per dissenyar el que serà el nou web de la Directa. El passat 16 de juny, col·laboradores i treballadores ens vam arreplegar en una casa a les Llosses per posar una primera pedra d’aquest camí que promet ser llarg però bonic.

La Directa encara el procés de la nova pàgina web amb dos fronts en paral·lel: l’encàrrec formal a la cooperativa Talaios per al desenvolupament web i el procés intern per definir el disseny i les necessitats que aquesta eina haurà de cobrir.

Si sou lectores habituals de la Directa en la seua versió en línia, us haureu adonat que en les últimes setmanes s’han viscut alguns canvis. Aquest fet es deu al fet que l’antic web presentava greus deficiències, pràcticament estructurals, que ens han obligat a tancar-lo. Durant un temps, les més de 5.000 notícies que hem generat en els últims quatre anys no estaran disponibles i actualment estem treballant amb una pàgina provisional.

La comissió web va néixer el passat setembre amb l’encàrrec de posar en marxa el procés de construcció de la nova plataforma digital. Sòcies treballadores, col·laboradores i membres del consell rector hem treballat conjuntament per definir els passos d’aquest procés: definició de necessitats, plantejament del disseny, configuració d’un concurs per als desenvolupadors i selecció, finalment, de les noves constructores.

Les dinàmiques de treball sobre els aspectes visuals i funcionals van ocupar gairebé totes les hores de sol del dissabte, únicament interrompudes per uns espaguetis al pesto fets in situ que es menjaven sols.

L’expectativa sobre la nova eina estàa l’altura de l’esforç, tant econòmic com personal, que requerirà per a ser duta a terme. Aconseguir el millor web possible amb el consens de totes les persones que hi participen posarà les coses una mica difícils a la comissió web. Serà un camí d’uns quants mesos, amb entrebancs i encerts, que tot just acabem de començar. L’objectiu: facilitar-vos al màxim la legibilitat dels continguts que produïm i assegurar una millor transmissió del periodisme per la transformació social.

Article publicat al número 457 publicación número 457 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!