Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tomba el projecte BCN World

Una sentència de la secció tercera de la sala contenciosa administrativa ha declarat la "nul·litat de ple dret" del projecte turístic. En els darrers anys, entitats mediambientals i veïnals del Camp havien batallat per aturar la construcció del complex lúdic

Port Aventura ha estat una de les persones jurídiques demandades en el contenciós administratiu presentat pel GEPEC | Arxiu

Garrotada judicial al projecte BCN World, on s’havia d’ubicar el complex promogut per l’empresa Hard Rock. La secció tercera de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a través d’una sentència dictada aquest 29 de setembre, ha declarat parcialment nul el Pla director urbanístic de reordenació de l’àmbit del centre recreatiu turístic de Vila-Seca i Salou. El contenciós administratiu va ser presentat pel Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC). Com a parts demandades, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Port Aventura, el Consorci Intermunicipal de Vila-seca i Salou, i la Generalitat de Catalunya, per la gestió del centre recreatiu i turístic, i l’empresa promotora, Mediterránea Beach & Golf Comunity, S.A.

La sala justifica la declaració de nul·litat en el fet que els nous usos dels terrenys on s’havia d’ubicar BCN World “no gaudien de la funcionalitat adequada”

La sala justifica la declaració de nul·litat en el fet que els nous usos dels terrenys on s’havia d’ubicar BCN World –hoteler, àrea de joc, comercial i d’oci– “no gaudien de la funcionalitat adequada”. “L’ús i gaudi general d’aquests espais es pretenia sotmetre a unes limitacions i a uns criteris de disseny destinats a restringir sensiblement llur destinació pròpia o natural, com podrien ser les de l’esbarjo o el lleure”, s’explica a la sentència.

El TSJC també ha justificat la negativa al projecte per la proximitat amb el complex petroquímic de Tarragona, un dels més importants del sud d’Europa. “Bona part del sòl esmentat es troba en una zona de risc d’accidents greus, provinents de la indústria química”, com l’ocorregut el passat gener a l’empresa IQOXE. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ja ha anunciat que interposarà un recurs de cassació davant la sentència del TSJC feta pública avui.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!