Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Escarni a Caixa Popular per desnonar un veí de Burjassot en situació vulnerable

Militants del Sindicat de Poble de Burjassot i del Sindicat d'Habitatge de València han ocupat la seu de Caixa Popular a Burjassot (l'Horta Nord) per denunciar el llançament que ha expulsat de casa seva un veí del poble, sense alternativa habitacional i amb un 65% de discapacitat, sense avís previ i sota un dispositiu policial “desproporcionat”, segons denuncien els sindicats

| Arxiu

Cap a les quatre de la vesprada d’aquest dilluns, 4 de desembre, veïnes de la ciutat de València i militants del Sindicat de Poble de Burjassot i del Sindicat d’Habitatge de València han fet un escarni a Caixa Popular arran de desnonar un veí de Burjassot, José, el passat 28 de novembre.

L’afectat no va rebre cap notificació judicial sobre el llançament, que es va produir amb un operatiu policial format per una desena d’agents i set furgons de la Policia Nacional espanyola.

La seu de Caixa Popular a Burjassot, situada a la carretera de Llíria, s’ha empaperat i la seua activitat ha quedat paralitzada amb l’escarni i la concentració que s’ha convocat a les seues portes. Amb l’acció, en què han participat una quinzena de persones, es pretén evidenciar el conflicte per l’habitatge i les pràctiques d’una entitat que es defineix com a banca ètica.

 “Militaritzaren el carrer per expulsar una persona de sa casa i, sense cap avís, no vam tindre marge de maniobra”, denuncia Sonia, militant del Sindicat de Poble de Burjassot

Caixa Popular, propietària de l’immoble, va intentar desnonar José, en situació de vulnerabilitat, amb un grau de discapacitat del 65% i sense cap alternativa habitacional, en dues ocasions, el 7 d’octubre i el 17 de novembre. Ambdós intents de llançament van ser aturats a la porta.

Després del segon intent, la comitiva judicial va informar verbalment l’afectat, el veïnat i les activistes presents a la porta de la finca que el desnonament s’ajornava “una setmana”, però no van especificar ni dia ni hora. “Ens van amenaçar dient que la pròxima vegada vindria la Unitat d’Intervenció Policial a fer-nos fora de manera violenta”, va relatar el sindicat de Burjassot a través de les xarxes.

Finalment, el 28 de novembre, la Policia Nacional espanyola va desnonar José sense ordre judicial. “Militaritzaren el carrer per expulsar una persona de sa casa i, sense cap avís, no vam tindre marge de maniobra”, denuncia Sonia, militant del Sindicat de Poble de Burjassot.

Els serveis socials municipals no han ofert fins ara cap alternativa habitacional a José, desnonat la setmana passada

El Sindicat de Poble de Burjassot i el Sindicat d’Habitatge de València acusen l’Ajuntament del municipi de “còmplice”. Per ara, els serveis socials municipals no han ofert a José cap alternativa. “La resposta de serveis socials ha estat assegurar que no té cap vulnerabilitat, obviant que no pot treballar i compta amb menys de 900 euros mensuals”, constata Sonia.

“Tota aquesta situació ens demostra que, a l’hora de la veritat, no existeix ni banca ètica, ni policia, ni estat del benestar que ens protegisca”, ha reblat el Sindicat de Poble de Burjassot a través d’un comunicat, en què defensa el dret a un habitatge “universal, gratuït, de qualitat i sota control popular”.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!