Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Citen a declarar 39 persones del Camp per la vaga general del 8-N

Les escales del palau de Congressos de Tarragona van ser l’escenari triat, dijous a les sis de la tarda, per fer una compareixença pública amb més d’un centenar de persones. El motiu, iniciar la campanya de suport a 39 veïnes de 14 municipis diferents de les comarques del Camp: Cambrils, Reus, La Selva del Camp, Tarragona, Vilallonga del Camp, Montblanc, Valls, Torredembarra, l’Espluga, Bellmunt del Priorat, Altafulla, Creixell, Riera de Gaià i Marçà. Totes elles han estat citades a declarar pel Jutjat número 2 de Tarragona, investigades per delicte contra la seguretat del trànsit.

Primerament va prendre la paraula Glòria Balada, en nom de les encausades, que va llegir el comunicat en què s’exposen els fets. Posteriorment ho va fer Carles Perdiguero, advocat del Col·lectiu Ronda que representarà una trentena de les persones investigades. Per una banda, ha explicat breument com des del passat 1 d’Octubre han aparegut diversos processos repressius, en la seva opinió “en gran part desmesurats, doncs s’han entès com a procediments penals quan ni de bon tros ho eren”. Alguns d’aquests procediments ja han estat arxivats, d’altres se segueixen tramitant. Perdiguero va apuntar com a nota positiva que el món jurídic català està en alerta i viu amb preocupació la situació, motiu pel qual, per exemple, vora quatre-cents juristes van participar el passat cap de setmana del Primer Congrés Català en Defensa de l’Estat de Dret.

Roda de premsa multitudinària a les escales del palau de Congressos de Tarragona |Aleida López

Les declaracions se celebraran de forma esglaonada durant els propers 14, 18, 21, 25 i 28 de maig als jutjats de Tarragona, on es convocaran concentracions cada dia a partir de les 9.30 h del matí. És destacable el fet que moltes de les encausades asseguren que ni tan sols hi eren al lloc dels fets en la data assenyalada, la qual cosa denota, a parer seu, una “aleatorietat i criminalització objectivada no pels fets sinó amb un tarannà merament repressiu”.

D’altra banda, si el motiu del procediment és un suposat delicte contra la seguretat del transit, les investigades i la seva defensa no s’expliquen com el procediment inclou informes de la Policia Nacional espanyola amb informació sobre l’activitat política, militància a partits polítics o vinculacions amb espais de caire independentista de les persones acusades. Totes elles esperen que la causa acabi arxivada, però tant això com possibles noves citacions dependrà de la fiscalia i les diligències que puguin tramitar-se.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
;