Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El poble valencià s'organitza per fer front al feixisme

Després de les agressions que patiren les assistents a la manifestació de la diada del País Valencià -tant de caràcter feixista, com masclista i xenòfob-, al voltant 280 entitats valencianes s’han organitzat per donar una resposta unitària i contundent als atacs del passat 9 d’Octubre.

Els col·lectius que convoquen la manifestació no només són de València, sinó d’arreu de tot el territori, i de diversa naturalesa, ja que han signat el manifest moltes plataformes, centres socials i ateneus. Entitats culturals, ecologistes, feministes o de joves, però també partits polítics i sindicats, inclús grups de música en valencià com ara Bacora o Zoo. I totes elles comparteixen la idea de “recuperar els carrers” i dir prou al feixisme, tal com informaven els portaveus de la convocatòria a la roda de premsa que va tenir lloc el passat dimecres.

Per a les entitats convocants, els fets del 9-O són el resultat de mecanismes d’odi a la diferència, enfront dels quals “no es pot respondre amb indiferència, perquè si no el feixisme creix i s’organitza”

Fruit del context polític actual, arran de la situació en Catalunya, el poble valencià ha patit un greu rebrot d’anticatalanisme. La mostra més evident foren els crits i agressions físiques a les manifestants del passat 9 d’octubre. S’escoltaren insults, amenaces i vexacions com “golfa”, “puta”, “os vamos a matar” o “aneu-vos-en a Catalunya”. Per a les entitats convocants, aquests fets són el resultat de mecanismes d’odi a la diferència, enfront dels quals “no es pot respondre amb indiferència, perquè si no el feixisme creix i s’organitza”.

El recorregut de la manifestació, que sortirà a les 18.00 hores de la plaça de Sant Agustí de València, avançarà fins a la plaça Amèrica. El mateix camí que es féu el 9 d’Octubre, encara que un poc més llarg, per reivindicar l’anormalitat amb la qual es produí la marxa a la Diada, on les forces i cossos de seguretat de l’Estat espanyol foren còmplices de les agressions, segons les convocants.

A pesar dels últims atacs feixistes provocats per l’extrema dreta regionalista valenciana, com l’assetjament que patí la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, a la porta del seu habitatge; o les amenaces de boicot que els ultradretans del partit ultra España2000 han llençat contra la celebració de l’Aplec del Puig per aquest darrer diumenge d’octubre, s’espera que aquesta manifestació acabe sense incidents, per fer que el poble valencià puga recuperar “el seu dret a viure la vida amb llibertat”, tal com resolen les entitats convocants.

 

 

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;