Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Els pisos dels 'narcos' del Raval de Barcelona són propietat de bancs i fons voltor

Crispació creixent al Raval barceloní per la presència d’una xarxa de narcotràfic que està fent tornar les drogues dures als carrers del barri. Veïns i veïnes assenyalen concretament sis pisos de la zona, als carrers Riereta i d’En Roig, on asseguren que es concentra la presència de ‘narcos’. Les mobilitzacions no s’han fet esperar; cassolades i manifestacions compten amb una heterogènia presència, des d’activistes de moviments socials fins a comerciants.

El sobtat increment de la venda i consum d’estupefaents com l’heroïna genera crispació i conflictivitat; algunes veïnes han optat per abandonar el seu actual domicili. Qui pot estar interessat en buidar els immobles dels seus tradicionals residents? De qui són els pisos on es trafica? La rumorologia s’estén pel barri. Les dades del Registre de la Propietat a les que ha tingut accés la Directa assenyalen que un fons voltor i diverses entitats bancàries ostentarien la titularitat dels pisos conflictius.

Budmac és una filial d’Albirana Properties II Socimi SA (controlada per Blackstone), una tipologia de fons d’inversió especialitzat en el lloguer i que no paga impost de societats

Al número 22 del carrer d’En Roig se situen tres dels pisos. Dos pertanyen a la societat mercantil Budmac Investments SL II i el tercer a Catalunya Banc SA. Budmac té la seva seu social al carrer del Roure del Polígon Industrial Mas Mateu del Prat de Llobregat, a la mateixa adreça on consten les oficines de Blackstone, un dels principals fons voltor del planeta. Budmac és una filial d’Albirana Properties II Socimi SA (controlada per Blackstone), una tipologia de fons d’inversió especialitzat en el lloguer i que no paga impost de societats. A la direcció d’ambdues societats hi trobem els mateixos noms i cognoms: Jean François Bossy, Jean Christophe Dubois i Diego San José de Santiago. El tercer habitatge assenyalat al carrer d’En Roig és propietat de Catalunya Banc SA. En el cas del carrer Riereta les denúncies interposades pel veïnat apunten a d’altres tres pisos. La titularitat d’un dels habitatges conflictius –al número 1 d’aquest carrer– és de Caixa d’Estalvis Unió Caixes. Encara hi hauria dos pisos més als números 3 i 5 d’aquest carrer en la mateixa situació. Segons el testimoni d’alguns veïns també estarien en mans d’entitats bancàries.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;