Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades investiga el 'gran germà' de la UAB

Novetats en el cas del ‘gran germà’ de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD) ha obert una investigació d’ofici (Tràmit d’Informació Prèvia), que és de caràcter reservat, amb l’objectiu de recollir totes les dades necessàries relacionades amb el cas i poder determinar si s’han produït o no irregularitats en l’ús de les càmeres de videovigilància del campus de Bellaterra. Així ho han confirmat fonts de l’ACPD a la Directa.

Els decrets que regulen la instal·lació de dispositius de videovigilància a Catalunya estableixen que no es poden fer gravacions ad hoc, monitoritzant les càmeres, si no ho fan forces i cossos de seguretat de l’Estat

El passat dimarts donàvem a conèixer el contingut de diversos sumaris judicials on s’incorporaven imatges aportades pel Servei de Seguretat i Vigilància de la UAB –a petició dels Mossos d’Esquadra– relatives a activitats polítiques celebrades al campus. Xerrades, paradetes informatives o grups d’alumnes que assistien als actes –asseguts a les escales de la plaça Cívica– apareixen en fotogrames, no de plànols oberts, sinó mitjançant zooms específics. Els decrets que regulen la instal·lació de dispositius de videovigilància a Catalunya estableixen que no es poden fer gravacions ad hoc, monitoritzant les càmeres, si no ho fan forces i cossos de seguretat de l’Estat. En aquest supòsit, els dispositius instal·lats, els criteris de gravació i els períodes i sistemes d’emmagatzematges han de ser comunicats a la Comissió de Videovigilància del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els serveis jurídics de la UAB no han pogut confirmar a la Directa que aquesta comunicació al TSJC s’hagi produït.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans va manifestar el passat dimarts en roda de premsa que estem davant d’un “gran germà” que controla les activitats polítiques del campus i ha passat tota la informació en coneixement del Síndic de Greuges per tal que també actuï d’ofici.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;