Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Herbes mengívoles, quin remei

| Victor Serri

Les herbes comestibles han estat presents en la cultura dels Països Catalans des de temps antics. Una gran varietat de plantes s’han utilitzat tradicionalment per a afegir sabor, aroma i nutrients a les menges, però també per les seues propietats medicinals i nutricionals. En els darrers anys, han guanyat popularitat en la gastronomia contemporània, amb un renovat interés per la seua versatilitat. Dins de la gran diversitat de les herbes comestibles que es poden trobar als Països Catalans, podem mencionar-ne algunes com les cama-roges (Chicorium intybus), les roselles (Papaver rhoeas), els llicsons (Sonchus oleraceus), les cosconilles (Reichardia picroides), els conillets (Silene vulgaris) o la ravenissa (Diplotaxis erucoides), entre d’altres. S’empren en una gran varietat de plats: des de sofregits fins a estofats, passant per sopes, salses i adobs per a les carns. A més, les propietats medicinals d’aquestes herbes les converteixen en una bona opció per a afegir nutrients i beneficis per a la salut als plats.


Amanida de Roselles amb formatge de cabra

INGREDIENTS:

1 manoll de roselles fresques
1/2 ceba vermella, tallada a rodanxes fines
100 g de formatge de cabra esmicolat
4 anous picades
2 cullerades de vinagre de vi blanc
2 cullerades de mel
1 culleradeta de mostassa de Dijon
3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
Sal i pebre negre molt, al gust.

INSTRUCCIONS:

1. En un bol gran, barrejar les roselles, la ceba tallada, el formatge de cabra i les anous.

2. En un pot xicotet, barrejar el vinagre de vi blanc, la mel, la mostassa de Dijon, l’oli d’oliva, la sal i el pebre negre. Batre-ho bé per a emulsionar la vinagreta.

3. Abocar la vinagreta sobre l’amanida de roselles i barrejar-ho suaument fins que cobrisca tots els ingredients.

Aquesta amanida de roselles és ideal per a menjar-la a l’estiu, perquè és refrescant i plena de sabors contrastats. Les fulles de les roselles hi aporten unes notes àcides i refrescants, mentre que el formatge de cabra, les cebes i les anous li confereixen una textura cruixent i un sabor salat i dolç alhora. La vinagreta de mel i mostassa dona al plat un toc dolç i picant que equilibra tots els sabors.

Article publicat al número 567 publicación número 567 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU