Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Ibercaja retira una denúncia contra la PAH de Lleida

Més d'una vintena d'entitats, col·lectius i sindicats havien signat un manifest de suport a la Plataforma, ja que és la tercera vegada que l'entitat bancària denuncia activistes de la Plataforma. En aquesta ocasió, s'ha retirat després d'arribar a un acord extrajudicial per obrir un diàleg, hi ha un cas que es va jutjar el mes de desembre i està pendent de sentència i un altre que afecta vuit persones i encara no té data de judici

| Arxiu

No és la primera vegada que Ibercaja porta a judici la PAH de Lleida, sobre activistes de la Plataforma pesen tres denúncies. Avui era Henry Milton Mora qui havia de seure el banc dels acusats perquè l’entitat l’assenyala com a “impulsor” de les empaperades amb cartells de la PAH de les oficines en diverses ocasions durant el 2019. Per aquests fets, se l’acusava d’un delicte de danys i coaccions, però finalment l’entitat ha retirat la denúncia, després d’arribar a un acord extrajudicial per obrir un diàleg, segons l’activista.

Davant del que havia de ser el tercer procediment, 24 col·lectius, entitats i sindicats han signat un manifest de suport a la PAH on denuncien la intenció d’Ibercaja de “criminalitzar les persones i famílies vulnerables”. A més, alerten del fet que un dels testimonis de la denúncia és un home “inflitrat a les assemblees”. Precisament, és únicament el seu testimoni que apunta Mora com a responsable de les accions a les oficines. El testimoni, que assegura tenir-ne coneixement perquè va participar en les assemblees durant més de dos anys, també figura a les llistes de Podemos de Vielha e Mijaran per a les eleccions municipals de 2019. A la denúncia s’hi adjunten diverses factures de neteja de vidres per adhesius i pintades, retirada de cartells que, segons peritatge, sumen vora 560 euros.

El 3 de desembre, Mora i un altre activista de la PAH ja va anar a judici i estan pendents de la sentència. La fiscalia demana multar-los amb 1.800 euros per l’ocupació de l’oficina d’Ibercaja i els considera possibles culpables d’un delicte de violació de domicili, usurpació, calúmnies i injúries

El 3 de desembre, Mora, juntament amb un altre activista de la PAH, ja va anar a judici i ara estan pendents de la sentència. La fiscalia demana multar-los amb 1.800 euros per l’ocupació de l’oficina d’Ibercaja de la Rambla Ferran, el 24 de juliol de 2018, i els considera possibles culpables d’un delicte de violació de domicili, usurpació, calúmnies i injúries. Ibercaja eleva la multa a 4.050 euros. Aquell dia de juliol, diversos activistes de la PAH van entrar a l’oficina per reclamar solucions per a quatre famílies afectades per l’entitat, una pendent d’execució hipotecària i les altres amb deutes pendents. Tot i que es tracta d’un mètode de protesta pacífic, utilitzat per moltes PAH d’arreu del territori i grups d’habitatge, l’entitat parla d’”actitud violenta” i explica que va haver de trucar a Mossos per “protegir la integritat dels empleats”. També per una altra ocupació de la mateixa oficina, hi ha un tercer procediment contra vuit persones per faltes lleus que encara no té data de judici.

Ibercaja, el desembre del 2018, va vendre el 80% de la seva cartera d’actius al fons d’inversió Intrum per 652 milions d’euros. En total, són 6.400 immobles provinents d’Ibercaja i les seves filials Residencial Murillo i Cerro Murillo. El mateix fons va explicar en aquell moment que els actius es gestionaria a través de la seva filial Aktua, inicialment amb participació majoritària d’Intrum i minoritària per part de la filial de l’entitat Residencial Murillo.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!